Arslan: Kadınlarımıza Saygının Arttığı Günler Diliyorum

Arslan: Kadınlarımıza Saygının Arttığı Günler Diliyorum

TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Ebru Arslan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Ebru Arslan, “Kadınlarımıza, hayatları boyunca özgür olabildikleri ve kadına saygının arttığı günler diliyorum.” dedi.

TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Ebru Arslan, kadınların iş hayatında yaşadığı sıkıntılar ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak hedeflerini özetledi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu hedeflerini açıklayan Başkan Ebru Arslan, “Öncelikli hedefimiz, kadın girişimci sayısını arttırmak. Kadınların finansmana erişmesini kolaylaştırmak. Kadınların bilgiye erişimini kolaylaştırmak. Mevcut kadın girişimcilerin korunarak daha donanımlı hale getirmek. Girişimcilik kültürünü geliştirmek. Lise ve üniversiteler ile iş birliği yapmak. Hayata atılacak gençlere girişimciliği anlatmak, özendirmek, farkındalık yaratmak.” dedi.

Arslan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak farkındalığının arttırılması için çalıştığını belirterek, “Rol model buluşmaları. Girişimcilere yenilikler ve iş yaşamı ile ilgili konular hakkında bilgi vermek amacıyla seminer, panel ve bunun gibi eğitim etkinliklerinde bulunur. Girişimcilerin bilgi ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlayarak, varsa sorunlarına çözüm bulmaya çalışır. Girişimcileri iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürme sırasında da destekler. Türk ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak tedbirleri belirler ve bu sektörlere girişimcileri yönlendirir ve teşvik eder. Girişimcilerin Sivil Toplum Kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik eder. Girişimcileri global ölçekte de cesaretlendirmek için ihracata teşvik eder” dedi.

ARSLAN: “KADINLAR İŞ YAŞAMINDA ÖNEMLİ ZORLUKLARLA KARŞILAŞABİLİYORLAR”

Kadın girişimcilerin önündeki engelleri de dile getiren Arslan, “Kadınlar, toplum içerisinde birçok alanda olduğu gibi iş yaşamında da eşitsiz uygulamalarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Yönetsel pozisyonlara getirilmeme, cinsiyet ayrımı, mobbing ve erkek egemen bakış açısı, iş yaşamında kadınların karşılaştığı en önemli zorlukların başında geliyor. Kadının toplumdaki geleneksel rolü olan anneliği, eş ve ev kadını rolü, iş hayatında karşısına bir engel olarak çıkabiliyor. Bazı iş yerleri evli olan, gebelik planlayan veya çocuğu olan kadınları işe alım sürecinde otomatik olarak eliyor veya süreç içerisinde işten çıkarmalarla karşı karşıya bırakabiliyorlar. Erkek iş gücünün ağırlıklı olduğu sektörlerde bile gördük ki; uygun çalışma koşulları sağlandığı takdirde kadınların üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş ve çalışamayacağı hiçbir sektör yok.” dedi.

ARSLAN: “CİNSİYET EŞİTLİĞİ KARNESİ İÇİN PROJELER GELİŞTİRDİK”

TOBB, Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde “81 ilde Türkiye’nin Cinsiyet Eşitliği Karnesi”nin hazırlandığını, bu karnenin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Arslan, “Açıklanan rapor sonuçlarına göre Türkiye’nin en eşitlikçi ili Muğla olurken, Muğla’yı sırasıyla İzmir, Yalova, İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Sinop, Tunceli, Aydın ve Balıkesir illeri takip ediyor. 43 il Türkiye’nin ortalama değerinden daha düşük bir toplumsal cinsiyet eşitliği performansına sahipken; geri kalan 38 il ise Türkiye’nin ortalama performansından daha iyi bir performans sergiliyor.” dedi.

Arslan, rapora istinaden “Cinsiyet Eşitliği Farkındalık ve Eğitim Projeleri” ile “Üretim-Girişimcilik ve İş Dünyasında Kadın Projeleri” gerçekleştirileceğini kaydetti.

ARSLAN’DAN BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’a da Kadın Girişimciler’e olan desteklerinden dolayı teşekkür eden Arslan, “Sayın Erdoğan’ın, TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi olarak faaliyetlerimizde destek vermesi ve yolumuzu açması, bize ciddi anlamda güç veriyor. Kendilerine ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun. Kadınlarımıza hayatları boyunca özgür olabildikleri ve kadına saygının arttığı günler diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.