Aşırı Sıcaklar Geri Dönüyor!

Aşırı Sıcaklar Geri Dönüyor!

Aşırı Sıcaklar Geri Dönüyor! Prof. Dr. Orhan Şen Tarih Verdi

A+A-

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Ordu ve Artvin çevreleri ile Adana’nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

"ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN HAVA ISINACAK"

CNN Türk'te yer alan habere göre; Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların artacağını belirtti.

Şen'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Çarşamba günü risk oluşturacak düzeydeydi. Salı gününe kadar ortalamalara gelecek sıcaklık. Çarşamba günü ısınma başlıyor. Perşembe ve cuma günü bir sıcak hava dalgası geliyor. Geçen haftanın bir tık altında. Tekrar 40’lı derecelere çıkma ihtimali var. Cuma İstanbul’da, cumartesi iç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde de yükselecek. Orman yangınlarına dikkat etmemiz gerekiyor.

Bugün rüzgar olduğu için hissedilen sıcaklık düşük. Çarşamba, perşembe günü nem artıyor. Eyyam-ı Bahur-u Araplar kullanır, bunun Türkçesi sıcak hava dalgasıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Az bulutlu ve açık 31 derece.
  • İstanbul: Az bulutlu ve açık 29 derece.
  • İzmir: Az bulutlu ve açık 35 derece.
  • Adana: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34 derece.
  • Antalya: Az bulutlu ve açık 35 derece.
  • Samsun: Parçalı bulutlu 28 derece.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27 derece.
  • Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 29 derece.
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42 derece.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.