''Asla Kabul Etmiyoruz''

''Asla Kabul Etmiyoruz''

''Asla Kabul Etmiyoruz''

A+A-

ABD yönetiminin Kudüs’e ilişkin aldığı kararı sert sözlerle kınayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bu kararın asla kabul edilemeyeceğini belirterek alınan kararı insanlığın huzuruna ve birliğine sıkılan bir kurşun olarak nitelendirdi. Şahin Tin; “Bu karar bir haçlı tahriki ve siyonist zulmüdür” dedi. 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaptığı yazılı açıklama ile ABD yönetiminin Kudüs’e ilişkin aldığı kararı sert sözlerle kınadı. ABD yönetiminin aldığı bu kararla sadece Müslümanların değil insanlığın yok sayıldığını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Bir ülkenin kararıyla başka bir ülkenin başkenti değiştirilemez hele bu şehir üç büyük semavi dinin mukaddes kabul ettiği bir kentse buna cesaret bile edilemez. Bu karar açıkça bir tahrik’in ve zulmün ayak sesleridir” dedi.

“ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Trump’un bu kararıyla bölgenin tamamen ateş çemberi içine çekilmek istediğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kudüs bizim onurumuzdur. Kudüs bizim ortak davamızdır. Kudüs bizim vazgeçilmez bir kavgamızdır. Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı siyasi ve ahlaki açıdan utanç vesikasıdır. ABD yönetiminin bu sorumsuz ve hukuksuz kararını asla kabul etmiyoruz ve şiddetle tel’in ediyoruz. Dünya’yı bu vahim karar karşısında suskunluğunu bozmaya, şiddetle kınamaya davet ediyoruz. ABD yönetimi bu yanlıştan acilen dönmelidir. Peygamber efendimiz (sav), Hz. Ömer’in, Selahaddin’i Eyyubi’nin ve Yavuz Sultan Selim’in bize emaneti olan Kudüs bir Müslüman toprağıdır ve kıyamete kadar öyle kalacaktır” dedi.

“KUDÜS FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR”

Kudüs’ün İngilizler tarafından işgalinin 100’üncü yılında ABD yönetiminin İsrail’in başkentini Kudüs’e taşıma kararının oldukça dikkat çekici olduğuna işaret eden Milletvekili Şahin Tin; “Bu karar, Dünya’da oluşturulmaya çalışılan sömürü düzeni ve büyük kaos planının bir parçası. Diğer taraftan bu yaşanan gelişmelere bakıldığında Ortadoğu’yu ateşe atma pahasına kendisini kurtarmak için siyonist lobilere diz çöken bir ülke liderinin Dünya’da itibarının yok oluşunun ayak sesleri. Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme teraneleriyle Suriye, Irak, Mısır, Libya, Katar ve Lübnan krizlerini çıkaran ve birçok masum insanı katleden özürlü ve vahşi zihin sahipleri bugün Müslümanların kırmızı çizgisi olan Kudüs’ü hedef seçtiler. Gün Filistin’in başkenti Kudüs’e sahip çıkma günüdür. Gün haçlı tahrikini ve siyonist zulmünü birlik ve beraberliğimiz ile geri püskürtme ve ABD öncülüğünde yapılan ve insanlığın huzurunu bombalayan bu kirli planı bozma günüdür” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.