Başkan Akcan Çal'ın Yeni Hedefini Açıkladı

Başkan Akcan Çal'ın Yeni Hedefini Açıkladı

Denizli’nin Çal İlçesi’nde büyük bir değişim yaşanıyor. Hedef, 10 sene sonra ceviz ve badem üretiminin merkezi olmak.

A+A-

2015 yılından bu yana 14 bin dekara yakın ceviz, 4 bin dekar badem, 2 bin dekardan fazla zeytin dikiminin yapıldığı ilçenin Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çiftçi üretimden kopmasın. Gelecek 10 yıl içinde Türkiye’nin önemli ceviz ve badem üretim merkezlerinden biri olacağız. Borç yükü ve yüksek girdi maliyetleri altında ezilen üreticiler rahatlatılmalıdır. Türkiye’nin ihracatın önünü açmak ve üretimden başka çaresi yok” dedi.

Uzun yıllardan bu yana şaraplık üzümleriyle adından söz ettiren Çal ilçesi, 2015 yılından bu yana ceviz ve badem dikimine hız verdi. 5 yıl içinde 14 bin dekara yakın ceviz dikimi yapıldı. 4 bin dekar badem dikimi yapan Çallılar, bölgede zeytinin de yetişebileceğini kanıtladı ve kısa süre içinde zeytinlik alan 2 bin dekarı geçti. Adıgüzeller Barajı’na yakın bölgede ise, yaklaşık 1000 dekarlık arazide Antep Fıstığı yetiştiriliyor.

“TARIMDA REFORM YAPILMALI”

Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, 10 yıl içinde ilçenin Türkiye’nin önemli ceviz ve badem üretim merkezlerinden olacağını söyleyerek, Türkiye’nin tarımda reform yapması gerektiğini söyledi. Akcan, şöyle devam etti;

 “Çerezlik ayçekirdeği, üzüm, kekik ve mısır üretiminde bölgemiz önemli yerlerden biri. Hububat ekim alanlarımız geniş. Son yıllarda ceviz, badem dikim alanları arttı. Bunlar sevindirici gelişmeler. Ancak, üreticinin çözülmeyi bekleyen sorunları var. Çiftçiler borç yükü altında. Yüksek girdi maliyetleri üreticinin belini yüktü. Ekonomi ve hukuk siteminde reformlardan söz ediliyor. Bunlar güzel ve olumlu gelişmeler. Tarımda da reform yapılmalıdır. Ülkemiz üretime ve ihracata odaklanmalı. Çiftçilerin yüksek girdi maliyetleri düşürülmelidir. Tüm Türk çiftçileri gibi Çallılarda üretmeyi seviyor ve başarıyor. Çiftçilerimiz üretimden kopmamalıdır. Binlerce dekar boş tarım alanları var. Bu araziler işlenmelidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.