Başkanı Filiz: Ramazan İslam Aleminin En Anlamlı Ay'ıdır

Başkanı Filiz: Ramazan İslam Aleminin En Anlamlı Ay'ıdır

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Başkan Filiz mesajında; Ramazan ayının toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, bereketin arttığı, iyilik, güzellik ve yardımlaşmanın yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğuna dikkat çekti.

Bu Ramazan ayında da çeşitli etkinliklerle halkımızın yanında olacaklarını ifade eden Filiz, mesajında devamla şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan, fazileti ve kutsiliği ile İslam âleminin en anlamlı Ay’ıdır. Yüce yaradan Bakara Suresi 185. ayetinde “Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kuran’ın indiği aydır” buyuruyor.

Oruç, ibadet ve sabır ayı olan Ramazan ayı Müslümanlar için bir kaynaşma, ortak paylaşım, birliktelik ve hoşgörüyü ifade eder. İdrak edeceğimiz Ramazan ayı müminler için bireyselliği ortadan kaldıran ve aç insanların halinden anlamayı öğreten faziletli bir aydır. Bu anlayışla ihtiyaç sahibi herkese hassasiyetle yardım yapılmalı ve sofraları paylaşılmalıdır.

Bu ay fırsat bilinerek yapılan ibadetler, iftarlar, sahurlar toplumsal kaynaşmamız, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

Bir milleti millet yapan değerlerin anlaşılması ve yaşatılması için bayramlar önemli bir görev üstlenmektedir. Dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayı bizler için çok özel anlamlar taşımaktadır. Bu günler, toplumumuzun yardım ve desteğine ihtiyaç duyan kesimine ilgi ve şefkatle yaklaşarak, birliktelik ruhunu yaşatmak adına bir fırsattır.

Bu topraklarda yüzyıllarca sarsılmadan yaşattığımız kardeşlik ruhu gücümüzün ve huzurumuzun temelidir. Milletçe bir kez daha ramazan ayına kavuşmanın huzur ve coşkusunu gönüllerimizde hissederken, diğer yandan dünya üzerinde bu mübarek aya buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da aynı şekilde yüreklerimizde hissediyoruz. Asırlardır barış ve adalete, sevgi ve hoşgörüye öncülük etmiş bir medeniyetin mirasçıları olarak geçmişte olduğu gibi bugün de Ramazan ayının iklimini her yere taşımaya gayret edip, yaşanan acıları da sevinçlerimiz gibi paylaşmaya devam edeceğiz.

Bir Ramazan ayını daha birlikte yaşamanın mutluluğunu tüm Denizli halkıyla paylaşıyorum. Rabbimizin tüm dualarımızı kabul ettiği bir Ramazan ayı diliyor, Ramazan’da oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak ülkemizde birlik ve beraberliğe çevirilmesine vesile olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.