BES’te O Uygulama Değişti

BES’te O Uygulama Değişti

Bireysel emeklilikte (BES) devlet katkısı ile alakalı bir değişiklik yapıldığı ifade edildi.

A+A-

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısı ile alakalı yönetmelikte bir değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında da bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait konu ile alakalı yönetmelik değişikliğine göre, BES'e girişte 1.000 TL tutarındaki başlangıç devlet katkısı, "cayma hakkının kullanmaması durumundan, cayma hakkının dolduğu ayı takip eden hesap dönemi" yerine başlangıç döneminin bitimini takip eden hesap döneminde hesaplanacak.

Ayrılıp Gelene Yok

Yönetmelikte "başlangıç dönemi" çalışanın, emeklilik planına dâhil olduğunun kendisine bildirildiği tarihi izleyen 2 aylık süre olarak tanımlandı. Yönetmeliğin 4/A maddesine ilave edilen fıkraya göre, bütün sertifikalarını bitirmek suretiyle sistemden ayrılan çalışanın yeniden sisteme dahil olması durumunda , başlangıç devlet katkısı yeniden hesaplanmayacak.

Yönetmeliğe göre, taahhüt edilen devlet katkısı tutarları, çalışanın taahhüt hesabında, taahhüt edilen tutarların hak kazanma oranlarına göre nakden ödenecek kısımları ise çalışanın nakit hesabında takip edilecek.

Sertifikanın sistemde olduğu sürenin; 3. yılı ile 6. yılı arasında, çalışanın devlet katkısı hesabındaki tutarının yüzde 85'i taahhüt olarak kayıt altına alınacak, yüzde 15'i nakit bir şekilde hesabına ödenecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.