Bıçak Parası Çetesi Çökertildi: 2 Tutuklama

Bıçak Parası Çetesi Çökertildi: 2 Tutuklama

Pamukkale Üniversitesi Hastanesindeki hasta ve yakınlarından "bıçak parası" aldığı iddia edilen profesörle eski sekreteri tutuklandı.

A+A-

DENİZLİ (AA) - Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde tedavi olan bazı hasta ve yakınlarından "bıçak parası" denilerek para alındığı ihbarı ile soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafında sürdürülen çalışmada, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. F.A. ile daha evvel özel muayenehanesinde sekreter olarak çalışan N.İ'nin üniversite hastanesine başvuru yapan hasta ve yakınlarından el emeği ismi altında usulsüz para aldığı belirlendi.

Kritik Hastaları Öğreniyorlar

Özel muayenehanesini 2011'de kapatmış olan F.A'nın eski sekreterinin adresindeki aramada, hastaların bilgilerinin kaydedildiği ajandalar da bulundu. KOM Şubesi ekipleri tarafından organize edilen operasyonda gözaltına alınan F.A. ile N.İ, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Hastanenin acil servisine başvuruda bulunan kritik derecedeki hastaların iletişim bilgilerini F.A'dan alan N.İ'nin, hasta ya da hasta yakınlarını telefon ile arayıp beyin ameliyatını asistanların yerine F.A'nın yapması için 20 bin TL ödemeleri gerektiğini ifade ettiği, kayıtsız şekilde para alındığı ve makbuz verilmediği iddia edildi.

F.A'nın, para vermeyen ve N.İ'nin telefonuna çıkmayan hasta yakınlarını arayıp, bu kişiden gelen telefonu açmalarını istediği öne sürüldü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.