Bir Mektup Gelmişti, Kimin Umurunda!

Bir Mektup Gelmişti, Kimin Umurunda!

Türkiye Cumhuriyeti Milli İstihbarat Teşkilatıyla iş birliği içerisinde misiniz? 

A+A-

Рафис Кашапов 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’a,

Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’na,

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’na

Çok Değerli Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine

MÜRACAAT

Size söz konusu iş bu müracaatı şuanda Tataristan Cumhuriyeti Kazan İlinin 1 Nolu SİZO cezaevinde idil Ural Tatar Merkezi’nin başkanı olarak aslı olmayan ekstremistik suçlamadan dolayı haksız yere tutuklanan Tatar Rafis Kaşapov yazıyor. Yirmi yıla yakın bir zamandır okullarımızda Tatar Türklerinin ana dilinde eğitim alması için ve dinimizi özgürce icra etmemiz için mücadele veriyoruz. Kanun maddelerince belirtilen doğal hakkımızı ararken her türlü takibe, zulme, haksız tutuklamalara ve siyasi mahkûmiyete kadar varan hukuk dışı muamelelere maruz kalıyoruz. Şuanda Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 282/1. Maddesi gereğince suçlanıyorum. Cezaevinde beni birkaç sefer sorguya çektiler ve sürekli sordukları soru şunlar: 

Türkiye Cumhuriyeti Milli İstihbarat Teşkilatıyla iş birliği içerisinde misiniz? 

Bunun dışında başka hangi kuruluşlarla irtibattasınız? 

Beni internette yayınlanan Kırım Tatarlarına ve Ukrayna halkına destek içerikli yazılarım için ve dünya Türkleriyle irtibat halinde olmak için kurulan Türki Dünyası Merkezinden, Müslümanları ve Kırım Tatarlarını savunduğumdan dolayı tutukladılar. 

Birleşmiş Milletler Teşkilatı Genel Kurulu’nun 14 Aralık 1967 tarihli beyannamesine istinaden kendi ülkelerinde siyasi ve buna benzer diğer sebeplerden dolayı yargılananlara siyasi sığınma hakkı maddesi gereğince ben ve aile fertlerim şuanda hayatımızı Rusya Federasyonu sınırları içerisinde sürdüremeyeceğimizden ve vatandaşlık haklarımızın ihlal edilmesinden dolayı size başvurmak mecburiyetinde kaldım. Bu siyasi suçlamalardan dolayı zor durumda kaldığımız için Türkiye Cumhuriyeti Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Dış İşleri Bakanı, Millet Meclisi Üyeleri Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde bana ve benim aileme siyasi sığınma hakkı vermenizi istiyorum. 02.02.2015

Saygılarımla, 

Rafis KAŞAPOV adına eşi Nurziye KAŞAPOVA

1 Nolu SİZO Cezaevi/Kazan/TATARİSTAN/R.F.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.