''Biz de Göy Mescit'te Namaz Kılmak İstiyoruz''

''Biz de Göy Mescit'te Namaz Kılmak İstiyoruz''

Ünsal, “Bizde Erivan'a gidip Gök Mescit de namaz kılmak istiyoruz. Ermenistan iyi niyetliyse izin versin" dedi.

A+A-

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, Van'da Akdamar kilisesinde yapılan ayin programına tepki göstererek,
"Biz de Erivan'da bulunan Göy Mescit'te namaz kılmak istiyoruz.” dedi.

 

Ünsal;"Müslüman Türk kadınlarına tecavüz edildiği, Ermenilerin tecavüzüne uğramamak için iffetli Türk kadınının kendilerini kiliseden göle atarak intihar ettiği bu yerde yapılan ayin, Ermenilerin zulmüne uğrayıp şehit edilenlerin kemiklerini sızlatmıştır.


Bizler de Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Göy Mescit'te namaz kılıp dua etmek istiyoruz. Bunu sağlasınlar beş yıl önce müracaat ettik reddettiler. Bizler zeytin dalı uzattıkça iyi niyet gösterdikçe Ermeniler Türk düşmanlığından vaz geçmiş değillerdir.”şeklinde konuştu.

 

Daha 24 Nisan’ da Türkiye’yi sözde soykırım yalanıyla Ermenilerin suçladığını belirten Ünsal açıklamasında şunları söyledi:


”Ermenistan’da camileri ahır olarak kullananlarla, Azerbaycan’ın üçte bir toprağını işgal edenlerle, Hocalı'da, Kelbecer’de, Şuşa’da silahsız masum insanları katledenlerle, her fırsatta Türk düşmanlığı yapıp, AB meclislerinde “Sözde Soykırım”yalanını kabul ettirip Türkiye’yi suçlayanlarla, Türkiye’den toprak ve tanınma isteyenlerle, Ağrı Dağı’nın hayalini kuranlarla dostluk nasıl kurulacaktır.


Daha önceki yıllarda Van’da tek bir cemaati bile bulunmayan Ermenilerin yönetim destekli - şu anda iki resmi kilisesi var ve ne yazık ki sürekli artan bir cemaati bulunmaktadır. Müslüman Vanlıları çeşitli yollarla kandırıp Hıristiyanlığa geçmesini sağlamaktadırlar.


Hristiyan Türklere ait olan Akdamar kilisesini kendi kiliseleri gibi göstererek kilisede  ibadet yapılması için durmadan kampanyalar yürüten, yazılar yazan, program yapan her dinden insanın aynı duyarlılığı, Ermenistan sınırlarında bulunan Türk-İslam eserleri için de olacak mı? Acaba dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Müslümanlar Bayram namazlarında veya Müslümanlar için özel anlam taşıyan günlerde Göy Mescit'te ibadet etmek isterlerse Türkiye’nin gösterdiği duyarlılığı, Ermenistan Hükümetleri de gösterebilecekler mi? Televizyonlarımız, kandil gecelerinde çeşitli ülkelerdeki camilerden yaptıkları yayınlardan benzerini buradan da yapılabilecekler mi? Sembolik olarak herhangi bir Cuma günü çevre ülke ve bölgelerde yaşayan Müslümanlar Göy Mescit’te Cuma namazı kılabilecekler mi? “

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.