Bu Çocuklar Neyle Gidecek?

Bu Çocuklar Neyle Gidecek?

Çivril ilçesine bağlı Yuva Mahallesinde Ana okulu öğrencileri araç yokluğu nedeniyle okula gidemiyor.

A+A-

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Hüseyin Güneş,  Mahallede okuyan 30 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında mahalleye 7 km. uzaklıktaki Işıklı İlköğretim okuluna gittiğini  belirterek,  “Mahallemizde  ayrıca 10 çocuğumuz da Anaokuluna gidiyor. Çocuklarımızı kendi imkanlarımızla okula göndermeye çalışıyoruz. Önce Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne, Kaymakamlığa ve ardından da  Belediyeye konuyu ileterek anaokulunda okuyan öğrencilerimiz için servis temin edilmesini istedik. Ancak bu üç kurumun yetkilisi de bizlere “Bu bizim sorunumuz değil.  Çocuklarınızı nasıl gönderirseniz gönderin” gibi garip ifadeler kullandılar.   Araç sorunumuz çözülmezse çocuklarımızı anaokuluna göndermeyeceğiz” diye konuştular.

VALİ KOCATEPE İLE GÖRÜŞECEKLER

Çivril Kaymakamından olumsuz cevap alan mahalle sakinleri, Konuyu Milliyetçi Hareket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip’e illettiler. Garip, sorunun  çözümü için  Vali Şükrü Kocatepe’den randevu talep ettiklerini söyledi. 

 

“MİLLİ EĞİTİMİN BÖYLE BİR YETKİSİ YOK”

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkisi ise, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  Anaokulu öğrencilerini taşımalı eğitim kapsamında okula götürme yetkisinin olmadığını, taşımalı eğitimin sadece ilk, orta ve lise öğrencilerini kapsadığını ifade etti.  Yetkili, “Ancak Kaymakamlıkların bu konuda bütçesi var. Bir çok ilçemizde Anaokulu öğrencilerini Kaymakamlıklar okula ulaştırıyor. Konuyu Çivril Kaymakamlığının çözmesi lazım” ifadelerini kullandılar.

MESUT GÜLER 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.