Bu Olay Acıpayam’ı Ayağa Kaldırdı!

Bu Olay Acıpayam’ı Ayağa Kaldırdı!

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde olaylar bir türlü durulmuyor. İlçe son günlerde bir başka olay ile çalkalanıyor.

A+A-

Yaklaşık 3 yıl önce ilçe milli eğitim şube müdürlüğüne vekaleten atanan coğrafya öğretmeni Yılmaz Baykuş’un yerine asaleten atama yapılmasına rağmen Baykuş’un ilçe milli eğitimde kalmaya devam ettiği ve kişiye özel “ÖZEL BÜRO” açıldığı iddiası Acıpayam’da eğitim camiasını ayağa kaldırdı.

Sadece illerde açılabilen “ÖZEL BÜRO”nun ilçelerde de hizmet vermesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onay vermesi gerekmekte. Acıpayam da açılmış olan bürodan ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün haberi bile yok. Sadece Acıpayam ilçe milli eğitim müdürlüğünün haberi olduğu dile getirilen bu özel büronun kişiye mahsus açıldığı gelen bilgiler arasında.

DENİZLİ’NİN HİÇ BİR İLÇESİNDE YOK!…

İlçede günün konusu olan bu özel büronun yasalar çerçevesinde görev ve yetkileri de belirtilmiştir. Yasa şöyle diyor : Özel büro İl/ilçe milli eğitim müdürü ilgili mevzuatı ile kendisine verilen görevlerini yerine getirirken gerekli görmesi halinde kendisine yardımcı olmak üzere oluşturduğu büro MADDE 26 – ( Değişik : RG-20/9/2015-29481 ) 1 – Milli Eğitim Müdürleri Bakanlığın eğitim politikaları ve stratejik planlarını, mevzuat ve Programlar doğrultusunda yönetmek yönlendirmek, demetlemek ve koordine ederek ve verimli bir şekilde yerine getirmek, yazılı ve görsel basın, mesleki örgütler ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkileri yürütmek; vatandaş memnuniyetinin arttırılmasa yönelik çalışmalar yapmak bilgi edinme… diye devam ediyor.

NEDEN SADECE ACIPAYAM’DA?…

Denizli’nin hiçbir ilçesinde açılmayan ve ihtiyaç hissedilmeyen ama Acıpayam İlçe Milli Eğitim açılan bürosunun, açılmasının tek sebebinin Yılmaz Baykuş’un eşinin AK Parti ilçe yönetiminde olan eşi olabilir mi diye, Acıpayam halkı tepkilerini dile getirdiler. Konu ile alakalı yapılan yorumlarda, Acıpayam’da böyle bir büroya ihtiyaç olmadığı, bu büronun açılmasının tek sebebinin 3 yıl vekaleten ilçe milli eğitim şube müdürlüğü yapan Yılmaz Baykuş olduğu belirtildi ve uygun olan yere değil, kişiye uygun olan bir bürodur, denildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.