Bu Paket İstihdamı Artıracak

Bu Paket İstihdamı Artıracak

Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın birlikte düzenlediği İstihdam Seferberliği Bilgilendirme Toplantısı Dedeman Otel’de yapıldı.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş’ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya Denizli iş dünyası ve sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili’nin açış konuşmasını yaptığı toplantıda, yeni teşvikler hakkında bir sunum gerçekleştirerek katılımcılara bilgilendiren TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, toplantının son kısmında katılımcıların sorularını cevapladı.

Başkanlardan Değerlendirme

İstihdam Seferberliği paketinde önemli teşviklerin olduğunu söyleyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan ‘İstihdam Seferberliği 2019’ kapsamında tertip ettiğimiz toplantımıza gösterilen yoğun ilgiden memnunuz. Yeni açıklanan pakette, işverenlerimiz için önemli teşvikler var. Bu teşvikler ile üretimde ve ihracatta ön sıralarda yer alan Denizli’nin istihdam konusunda da en üst sıralarda yer alacağına inanıyorum. Açıklanan istihdam paketinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş’a teşekkür eden Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci açıklamasında, “Devlet yatırımcıyı teşvik etmeli; yatırımcı devlet tarafından finansman ve istihdam yönünden desteklendiğini bilirse istihdam yaratır. Açıklanan bu istihdam paketi ile birlikte Denizli’de istihdamın artacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Denizli’nin istihdam yaratabilecek kapasitesi olduğunu belirten Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de değerlendirmesinde, “Hükümetin çıkardığı istihdam paketlerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve işverenler açısından da daha iyi anlaşılması için bu toplantıyı düzenledik. Denizli teşviklerle birlikte istihdamı arttıracak kapasiteye sahip bir il. Yeni açıklanan İstihdam Seferberliği’nin sloganı ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ biz de diyoruz ki ‘Burası Denizli, Burada İş Var’. İstihdam Seferberliği kapsamında sunulan teşviklerin iş verenlerimiz tarafından değerlendireceğini umut ediyorum” dedi.

Toplantıda, Denizli ekonomi dünyası ve sektör temsilcilerinin yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdullah Mersin, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ve KOSGEB İl Müdürü Aziz Acar da yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.