Büyükada Gece Koşusu'nda Muhteşem Mücadele

Büyükada Gece Koşusu'nda Muhteşem Mücadele

İstanbul Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilen Büyükada Gece Koşusu büyük ilgi gördü. 

A+A-

Tarihi Ada'da Türkiye’nin her yerinden koşu severlerin eğlence ve kıyasıya mücadele için bir araya geldiği Büyükada Gece Koşusu muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Büyükada’yı spor turizmi destinasyonu haline getirmeyi hedefleyen ve sporseverlerin yoğun ilgisiyle start alan Büyükada Gece Koşusu, bu yıl da eğlence ve spor dolu ışıl ışıl bir gecede sporseverlerle buluştu. Yarışmacılara tüm yılın en unutulmaz gece koşusu deneyimini yaşatan bu özel koşu; 5K, 10K ve Yarı Maraton Parkuru olmak üzere üç farklı mesafede gerçekleştirildi. Koşu sonunda başarıya ulaşan herkese katılım madalyası verildi.

15 farklı ülkeden katılım

Türkiye’de gece koşulan en büyük yarışlardan biri olan bu özel organizasyonda, Türkiye’nin yanı sıra 15 farklı ülkeden yaklaşık bin koşucu kıyasıya mücadele etti. İstanbulluların yoğun ilgisi ile kısa sürede kontenjanı dolan Büyükada Gece Koşusu’nda, Türkiye'nin pek çok farklı şehrinden katılımcılar da yer aldı. “#KoşuncaGeçer” sloganı ile düzenlenen yarış, gün batımında start aldı. Yarış öncesi ise spor çarkı ve ödüllü bilgi yarışmasında eğlenceli anlar yaşayan sporseverler, sponsor hediyeleri ile ödüllendirildi.  

Tarihi Ada’da koşu severlere unutulmaz bir deneyim yaşatan Büyükada Gece Koşusu’nda, genel klasmanda ilk üçe giren kadın ve erkek sporculara kupa takdim edildi.

Türkiye’de bir ilk: Yarış içinde yarış

Büyükada Gece Koşusu aynı zamanda Türkiye'de bir ilke sahne oldu. Tüm parkurların son 1 kilometresinde sporcuları 200 metrelik özel bir parkur karşıladı. Tüm parkurların ortak etabı olan bu özel etap Türkiye'de koşulan yarışlar içersinde de bir ilk olma özelliği taşıyor. Tüm sporcular kategori gözetmeksizin 200 metreyi en hızlı koşmak için eşsiz bir deneyimi yaşadı. Hızına ve dayanıklılığına güvenerek bu kısmı en hızlı koşan sporcular ise özel olarak ödüllendirildi.

Büyükada Gece Koşusu’nda derece elde eden sporcular şöyle:

21K Genel Klasman Erkek

HALİL UZUN

METİN KUŞKURDAN

HÜSEYİN AVCI

21K Genel Klasman  Kadın

ZELHA TUNÇ PEKKAN

AYŞEGÜL ÖZDUMAN

NAZLI GÜRKAŞ

10K Genel Klasman  Erkek

HACI SEBAHATTİN ÇAVGA

GÖKMEN ZENGİN

ISMAIL ARBAOUI 

10K Genel Klasman  Kadın

GAMZE ALTUNBAŞ 

OKYANUS YILDIZ

DUYGU DELİDUMAN

5K Genel Klasman  Erkek

HAMZA DİBS

MUSTAFA ARAÇ

YUNUS ÖZDEMİR

5K Genel Klasman  Kadın

TUĞÇE AYDIN YAYLA

YASEMİN YILMAZ

MERYEM AVCI

Eşsiz Deneyim Parkuru Erkek

HACI SEBAHATTİN ÇAVGA

HAMZA DİBS

EGE AGUŞ

Eşsiz Deneyim Parkuru Kadın

TUĞÇE AYDIN YAYLA

GAMZE ALTUNBAŞ

TUĞÇE YALANKOZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.