Büyükşehir, Hocalı Soykırımı'nı Unutturmayacak

Büyükşehir, Hocalı Soykırımı'nı Unutturmayacak

Büyükşehir, Hocalı Soykırımı'nı Unutturmayacak

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hocalı Soykırımı'nın 26. yıldönümünde de anma programı düzenleyecek. Tüm vatandaşları Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek anma programına davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Hocalı Katliamı, insanlık adına tarihe geçen kara bir lekedir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenleyecek. Ali Marım Bulvarı üzerinde bulunan Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek anma programı 26 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 08.45'de gerçekleşecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hocalı Katliamı'nın, insanlık adına tarihe geçen kara bir leke olduğunu belirterek, "Bu menfur günün unutulmaması ve Azerbaycanlı şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz anma programına tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

 

"Bu acıları asla unutturmayacağız"

Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman kardeş iki ülke olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, "Biz iki devlet tek milletiz. Sevinçli günlerimizi beraberce paylaştığımız gibi acılarımızı da birlikte yaşamak zorundayız. İyi günde olduğu gibi kötü günde de birbirimize destek olup, acılarımızı paylaşmalıyız" dedi. 26 yıl önce Hocalı'da çok büyük acı ve vahşetlerin yaşandığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Bu acıları asla unutturmayacağız. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşadığı hunharca saldırı ve katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissetmeye devam edip, tüm dünyanın bu vahşeti unutmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

Hocalı Soykırımı

Ermeniler tarafından, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı'ya düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Gece karanlığında yapılan katliam, 26 Şubat'tın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir

leke olarak yazıldı.Sivillerin toplu olarak katledildiği, işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığı, o dönemde çekilen görüntüler ve katliamdan sağ kurtulanların anlattıklarıyla tarihe kanlı harflerle geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.