Büyükşehir'den Hz. Mevlana'yı anma gecesi

Büyükşehir'den Hz. Mevlana'yı anma gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 742’inci yıldönümünde muhteşem bir programa imza atacak. Ünlü şair İbrahim Sadri'nin de renk katacağı gece, 17 Aralık Perşembe günü saat 19.30'da Pamukkale Üniversitesi Kapalı Sp

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 742’inci yıldönümünü unutmadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, 17 Aralık Perşembe günü saat 19.30'da Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 742’inci yıldönümünde "Şeb-i Arus" adı verilen anma programı düzenleyecek. Sunumunu ünlü şair İbrahim Sadri'nin yapacağı ve şiirleri ile renk katacağı Şeb-i Arus etkinliğinde Şef Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahileri ve kasideleri seslendirecek. Ücretsiz yapılacak etkinlikte ayrıca semah gösterisi de gerçekleştirilecek.

 

BAŞKAN ZOLAN'DAN ŞEB-İ ARUS'A DAVET

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlana Celaleddin Rumi'nin sevgi ve saygıya dair güzel olan her şeyi içinde barındıran bu toprakların yüce şahsiyetlerinden olduğunu belirterek, "Hz.Mevlana gibi ölümü yaradan ile buluşma olarak gördüğümüzde; ölüm bile ayrı bir anlam, ayrı bir güzellik kazanacaktır" dedi. Dünyanın barış, kardeşlik ve dostluk içerisinde yaşanılması gereken bir yer olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Mevlana'ya sahip olmak dünyada eşi benzeri olmayan bir değerdir. Allah'ım bizlere de onun izinden yürümeyi nasip etsin inşallah" diye konuştu. Ücretsiz olarak düzenlenecek anma gecesine tüm Denizlilileri davet eden Başkan Zolan, "Bizi biz yapan tüm değerlerimizi yaşattığımız gibi tasavvuf felsefesinin büyük alimi Hz. Mevlana'yı da gelecek nesillerle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.  

 

MEVLANA CELALEDDİN RUMİ

 

Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de Horasan'ın Belh yöresinde doğmuştur. Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve 'alimlerin sultanı' lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 yıl ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, "Gel ne olursan ol, gel" dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273'te vefat etmiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.