Çal’da Önlemler Artırıldı

Çal’da Önlemler Artırıldı

Korona salgını sebebi ile tedbirlerini arttıran Denizli’nin Çal Belediyesi, semt pazarlarında yeni bir uygulamaya başladı.

A+A-

Çal Belediyesi ekipleri, Pazar yerlerine denetimli giriş sağlayarak, yaşlıların pazara girmesine izin vermiyorlar.  Bu kişilerin alış verişleri görevliler tarafından yapılıyor. Bunun yanında, esnaflara maske dağıtılıyor, pazara gelen herkesin ve esnafların ateşi ölçülüyor. Ayrıca, yine pazara giriş yapan vatandaşlar ile esnaflara ellerine dezenfektan yapılıyor.

Tehlike Geçinceye Kadar

Çal Belediyesi ekipleri, yeni uygulamayı geçtiğimiz Pazartesi günü Çal ilçe merkezinde başlattı. Semt pazarlarına kontrollü giriş ise, bugün Akkent Mahallesi’nde başlatıldı.  Belediye Başkanı Fethi Akcan, konona virisüne karşı ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyerek, “Belediyede görevli personel ile zabıtalar, pazara giriş yapan herkesin ateşini ölçtü, maske dağıttı. Yaşlıların ise pazara girmesine izin verilmedi. Bu kişilerin alışverişini belediye ekipleri yaptı.  Ayrıca, pazarlarımıza dışardan esnaf almıyoruz. Uygulama korona tehlikesi geçinceye kadar devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.