Çameli'de Tüm Kamu Kurumlarında Bu Kod İstenecek

Çameli'de Tüm Kamu Kurumlarında Bu Kod İstenecek

Koronavirüs ile mücadele çerçevesinde tedbirlerini artıran Çameli Belediyesi, HES Kodu Sorgulama sistemine geçti

A+A-

Korona virüsü ile mücadele önlemlerini artıran Çameli Belediyesi Hizmet binasına ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına hizmet almak ve binalara giriş için vatandaşlar ve çalışanlar, görevlilere HES Kodu’nu okutacak ve risk durumları kontrol edilecek. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan , “Çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Hem kendi sağlığımız hem de yakınlarımızın sağılığı için lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına uyalım.” dedi.

HES KODU NASIL ALINIR? KISA MESAJ (SMS) İLE HES KODU ALMA İŞLEMİ

HES kodu nasıl alınır? HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır. Ayrıca e-devlet ve HES uygulaması üzerinden de kolaylıkla kod alınabiliyor...

Çameli Kalınkoz Ortaokulu Tanıtım Yüzü Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde dezavantajlı öğrencilere dizüstü bilgisayar sağlamak amacıyla başlatılan ve dün akşam TV8'de canlı olarak yayınlanan "Haydi Şimdi " kampanyasının ülke genelindeki 15 tanıtım yüzü okuldan biri Çameli Kalınkoz Ortaokulu oldu.

Uzaktan eğitim sürecinde imkanları yetersiz olan öğrencilere dizüstü bilgisayar desteği için başlatılan kampanyada ülkemizin farklı şehirlerinden farklı düzeydeki okullar EBA Destek noktalarını ve uzaktan eğitim sürecini tanıttılar. Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun, Şırnak, Hakkari ve Osmaniye illerinden farklı türde okullarla birlikte ilimizden de Kalınkoz Ortaokulu uzaktan eğitimi ve okulda kurulan EBA destek noktasını tanıttı.

Matematik Öğretmeni Ayşe Kabaca ve öğrencilerin katıldığı çekimlerde uzaktan eğitim süreci anlatılmaya çalışıldı.

Pazar akşamı TV8'de yayınlanan programda hayırseverlerin kampanyaya desteği ve vatandaşların da destekleri ile 10 milyon TL' ye yakın bağış toplandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.