Çameli'nde gündem yoğun

Çameli'nde gündem yoğun

Çameli'nde gündem yoğun... İlçe ile alakalı son gelişmeler haberimizde...

A+A-

ÇAMELİ MTAL MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRENCİLERİ’NİN ZİYARETİ

İlçemiz okullarından Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Muhasebe-Finansman alanında okuyan 10. ve 12. Sınıf öğrencileri; Alan Şefi Atakan HARMANDA, Koordinatör Öğretmen Mustafa BAĞCIK ve müdür yardımcısı Davut AKYOL koordinatörlüğünde öğrencilerin alanlarıyla alakalı meslekleri yerinde görmek, çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, Girişimcilik ve İş kurma fikirlerini uygulamak, Sosyal Güvenlik iş ve işlemlerini etkili bir şekilde yürütmek amacıyla 13/05/2019 Pazartesi günü Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne mesleki ziyaret gerçekleştirdi.

İlimizin ticaret hayatında yer alan işletmelerin ülke ekonomisine olumlu bir katkıda bulunması amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerin etkili olarak yürütüldüğü Denizli Ticaret Odasında oda başkanı Uğur ERDOĞAN, öğrencilerimizi memnuniyet ile karşıladı.Denizli Ticaret Odası başkanı Sayın Uğur ERDOĞAN, ilimizin ticari faaliyetleri ve odanın ilimizdeki ticari verimliliğini arttırmak amacıyla öğrencilerimize yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili genel bilgiler verip öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim etti. Denizli Ticaret Odasında eğitim faaliyetlerini yürüten Sayın Enis ERDAL, (ABİGEM Eğitim Koordinatörü) Girişimcilik ve İş Kurma amacıyla yararlanabilecekleri hibe ve kredi programları ile Denizli Ticaret Odasında gerçekleştirilmesi planlanan girişimcilik eğitim programları hakkında öğrencilere bilgilendirmeler yaptı. Denizli Ticaret Odası Genel Sekreteri Sayın Ali Rıza TEKİN, İşletmelerin kurulma sürecinde odanın gerçekleştirdiği iş ve işlemler ile ilgili olarak öğrencilerimize birimleri gezdirerek soru-cevap eşliğinde gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Sosyal Güvenlik Modülü ile alakalı olarak İlimizde sosyal güvenlik iş ve işlemlerinin yürütüldüğü Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne yapmış olduğumuz ziyarette, Sayın Emine BERBER; öğrencilere kurum birimlerini gezdirerek yerinde bilgilendirmeler yapıp özellikle İşveren Servisi, e-bildirge, İş Göremezlik, Aylık Bildirge Tahakkuk iş ve işlemleri ile ilgili gerekli çalışmaların yürütülme aşamaları hakkında öğrencilerimizi etkili bir şekilde bilgilendirdi.

Okul Müdürü Kürşat YELLİCE "Bu hususta okulumuz Muhasebe-Finansman 10. Ve 12. Sınıf öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Mesleki Eğitim gezisinde emeği geçen Koordinatör öğretmen Mustafa BAĞCIK, Alan Şefi Atakan HARMANDA ve Koordinatör Müdür Yardımcısı Davut AKYOL'a ayrıca mesleki gezimizde öğrencilerimizi ağırlayan Denizli Ticaret Oda başkanı Sayın Uğur ERDOĞAN’a, Oda Genel Sekreteri Sayın Ali Rıza TEKİN’E ve Oda Eğitim Koordinatörü Sayın Enis ERDAL’a; Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü değerli personeli Sayın Emine BERBER ile Sayın Anıl İNCE’ye ve tüm personele teşekkür eder; Mesleki eğitimi her daim destekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat UZUN'a ve İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail ALSANCAK'a saygı ve sevgilerimizi sunarız." Dedi.  

KANADALI BİSİKLETÇİLER ÇAMELİ’DE

KANADA'dan Tandem bisikleti ile DÜNYA turuna çıkan Normand Pion ve eşi Helene Giguere Farklı kültürleri tanımak amacıyla bisikletle dünya turuna çıkan iki arkadaş, Denizli’nin Çameli ilçesinde Mola verdiler

Çameli’de kısa bir tur atan  ve  ziyaret eden gezginler, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar, birlikte çay içtikleri Pion  ve Giuere ile Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Putgül  aracılığıyla sohbet etti.

Kanada’dan Gemiyle Fransaya  gemiyle geldiklerini  Yunanistan’dan Edirne ,Çanakkale,Balıkesir,Manisa,İzmir,Aydın,Muğla ,Fethiye kadar bisikletle geldiklerini anlatan Pion , "Oradan da günde 85  kilometre katederek Çameli’ye  geldik. Bu coğrafyalardaki ülkeleri ve milletlerin yaşamını merak ettiğimiz için turu düzenledik. 2 gün sonra  Kapadokya’yı  ve İç Anadolu bölgesinde yerleri gezeceğiz." Dedi

'TÜRKLER ÇOK YARDIMSEVER'

Bisikletle gezerken dünya ile sizin aranızda engel yoktur. Etrafınızı izleyebilir. İnsanlar konuşmak için size yaklaşabilir  Türk insanının yardımseverliğine hayran kaldığını ifade eden Normand Pion Türk insanını tanıdıkça hayrete düşüyoruz. Bizi yolda görenler, Durun bir soluklanın, karnınızı doyurun, suyumuzu, çayımızı için. Yola nasıl olsa devam edersiniz diyerek, evlerine çağırıyorlar. Bir ambulans bizi görünce durdu. Dinlenmemiz için içeri aldı. 'İlaca, suya ihtiyacınız var mı' diye sordular. Edirne'den Gelibolu''ya gelene kadar böyle şeyleri o kadar çok yaşadık ki kendi kendimize 'Biz nereye geldik' diye birbirimize bakar olduk. Çadırımızı kurarken, yaşlı bir kadın, Orası olmaz' diyerek, bizi evinin önündeki daha korunaklı bir bölüme götürdü. Böyle yardımseverliği başka yerde görmedik. Çok etkilendik. Türkiye'yi tanımak hayatımızdaki en güzel şey dedi.

Türkiye’yi  çok sevdiğini dile getiren Normand  Pion "Buradaki insanlar çok sıcakkanlı. Turumuz oldukça güzel gidiyor. Özellikle Kapadokyayı  görmeyi ve çevresinde vakit geçirmeyi çok istiyoruz. Aylardır devam eden turumuzu  Çameli’den Çıkıp Kapadokya-İstanbul-Bulgaristan-Romanya-Ukrayna-Çek Cumhuriyeti-Almanya-İsveç ve izlanda’dan sonra  ülkemize döneceğiz.”

ÇAMELİ’NE KGYS SİSTEMİ YERLEŞTİRİLDİ

Çameli İlçe Emniyet Amirliği tarafından ilçenin belirlenen noktalarına Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları yerleştirildi.

İlçede yaşanabilecek asayiş olaylarına karşı yapılan sistem ile emniyet ekipleri olaylara anında müdahale edebilecek.

Mayıs ayında devreye giren sistemle, ilçedeki 10 noktadaki 20 kamera ile plaka tanıma (PTS), aşırı hız ve kırmızı ışık ihlal tanıma yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.