Celp Döneminin Detayları Açıklandı

Celp Döneminin Detayları Açıklandı

Mayıs ayı 2020 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yükümlülerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemlerini detayları belli oldu.

A+A-

Denizli Valiliği, Albay S. Serhat Canbay'ın imzası ile belirlenen silah altına alınacak yedek subay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemlerini duyurdu.

Yapılan duyuruya göre; Mayıs celp ve sevk dönemine tabi olan yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsüne ayrılanlar 29 Nisan 2020 tarihinde, Haziran celp ve sevk dönemine tabi olanlar 28 Mayıs 2020, Temmuz celp ve sevk dönemine tabi olanların 18 Haziran 2020 tarihinde birliklerine sevk edilecekler.

15 Gün Önce

Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden 15 gün öncesinden itibaren E-devlet üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evrakını alabilecekler.

Sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubesi başkanlığınca verilecek. Yol ve iaşe parası E-devletten sevk evrakını alan yükümlülere adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği askerlik şubesi başkanlığından sevk evrakını alan yükümlülere ise sevk evrakını aldığı askerlik şubesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak veriliyor.

Yükümlülüler yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden ve ya PTT kartı ile PTT bankamatiklerinden alabilecekler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.