CHP'den Skandal Paylaşıma Suç Duyurusu

CHP'den Skandal Paylaşıma Suç Duyurusu

Sosyal medya üzerinden ağza alınmayacak cümleler paylaşan ve hakkında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatılan, şube başkanı hakkında CHP Acıpayam İlçe Başkanlığı da suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Skandal bir paylaşıma imza atan Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’de, Şube Müdürü olarak görev yapan Adem Soysal hakkında,  bu seferde CHP Acıpayam İlçe Başkanlığı suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu CHP Acıpayam İlçe Başkanı Deniz Albayrak, Kadın Kolları Başkanı Fatma Nur Akmut, İlçe Başkan Yardımcısı Özgür Saglamdemir, Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hazel Somkaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Güner yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bildiğiniz üzere Acıpayam Halkı ve eğitim camiasında büyük üzüntü ve kaygı yaratan bir haberle hepimiz sarsıldık. Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Adem SOYSAL’ın sosyal medya hesabından, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı’nın yaptığı açıklamaya karşılık yaptığı yoruma, ağıza alınmayacak hatta ve hatta bir eğitimciye hiç yakışmayacak küfür, kin ve nefret dolu açıklamalarına şahit olduk.

Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi yani geleceğimizi şekillendirecek olan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bir şube müdürünün bu açıklamaları yapması, bizleri ve öğrenci velilerini son derece tedirgin etmiştir. Ardından Acıpayam İlçe Başkanı Deniz ALBAYRAK’ın basında çıkan bu haberi paylaşması ve kınaması üzerine sosyal medya üzerinden tehdit ve dayatma içeren mesajlar alması, bu vahim olayın kişisel bir suç değil bir zihniyet problemi olduğunu ortaya sermektedir.

Bu haberin ortaya çıkmasından sonra “halkı kin ve nefrete teşvik etme” suçunun işlendiği düşüncesi ile Acıpayam Kaymakamlığı’na durumu ilettik. Ayrıca olayın yargı tarafından da incelenmesi, suçun tespit edilmesi ve gereken yaptırımların uygulanması için bugün Acıpayam Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.

Bizler, vatandaşlarımızın daha aydınlık, huzurlu ve en önemlisi de geleceğinden endişe etmeyen bir yaşam sürmeleri için sorumluluk alan insanlar olarak, özellikle “Milli Eğitim” gerekliliklerini yerine getirmekle yükümlü görevlilerin bulundukları makamlara yaraşır, liyakat sahibi kişiler olduğundan güven duymak istiyoruz. Sebep ne olursa olsun, bir eğitimcinin bu şekilde ifadeler kullanmasını kınıyoruz ve gerekenin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.

ssss-002.PNG

NE OLMUŞTU?

Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olan Adem Soysal, Ankara Barosu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki tartışmada Erbaş’a destek vermiş ve Ankara Barosu’na hitaben “8-9 nasil önce diyip aslında ne demek istediğinizi çok iyi biliyoruz pçler.. gidin gtnzü verin evinizde kimse karışmıyor size. Bunu açık hale getirip lüt kavmi gibi herkesi yakacaksınız..kalbiniz iyice körelsin doğru yolu görmeyin. Terbiyesizler, siz kimsiniz olum açıklama yapyrsn” şeklinde herkesi şoke eden bir paylaşımda bulunmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.