Çivril Belediyesinden Örnek Hareket

Çivril Belediyesinden Örnek Hareket

Denizli’ye bağlı Çivril ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bir ilk meydana geldi.

A+A-

Çivril Belediyesine bağlı Çivril Belediyesi Güreş Kulübü’nce ilçede eğitimlerine devam eden kız öğrencilerden kız güreş takımı meydana getirildi.

Denizli’nin Çivril ilçesi yapmış olduğu çalışmalar ile Türkiye’de örnek olmayı sürdürüyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çivril Belediyesi Güreş Kulübü ilçede eğitimlerine devam ederken kız öğrencilerden güreş takımı kurup bir ilke daha imza attı.

Kıyasıya Mücadele

Denizli’den gelen milli sporcu ve antrenörlerin de izlemiş olduğu müsabakalarda orta okullarda eğitimlerine devam eden 35 kız öğrenci kıyasıya mücadele etti. Ata sporunu ülke çapında yaşatmak ve milli şuura sahip gençler yetiştirmek amacı ile desteklerinin her daim süreceğini ifade eden Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, sporun milli ve evrensel olduğunu, Ata sporlarına desteklerinin devam edeceğini, bundan sonra bu işin daha da geniş çapta olacağını ümit ettiğini, kendilerinin amacının spor ve sporcular yetiştirmek olduğunu, sporculara da sahip çıkacaklarını, kız çocuklarının spor yapmasına büyük önem verilmesi gerektiğini, ülkenin Nene Hatun’lara, Kara Fatma’lara ihtiyacının olduğunu, bugünde burada Çivril Belediyesi Güreş Kulübü’nün kurduğu kız güreş takımının maçlarını izleyerek dereceye giren kız öğrencilere madalyalarını verdiklerini ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.