Denizli Kızılay'dan Önemli Çağrı!

Denizli Kızılay'dan Önemli Çağrı!

Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, Kızılay’da kan ihtiyacının çok fazla olduğu ifade etti.

A+A-

Deniz, yaşanan pandemi süreci sebebi ile Kızılay’ın kan stoklarında azalma olduğunu belirtti ve “Gönüllü kan bağışçılarımıza ve Denizli halkına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var mesajı verdi.

Covit 19 sürecinden en çok etkilenen kurumların başında Kızılay geldi. Kızılay’da kan stokları yüzde 50’nin altına indi. Bu gelişme üzerine çağrıda bulunan ve herkesi kan vermeye davet eden Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, kan ihyacının devam ettiğine vurgu yaptı. Kan stok seviyelerinin krik düzeye indiğinden bahseden Deniz, “Tüm Dünyayı etkisi alna alan Koronavirüsün Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ülke genelinde olduğu gibi Denizli’de de keskin bir şekilde kan bağış sayıları düştü” diyen Başkan Deniz, vatandaşları kan merkezlerine davet etti.

“KAN STOK SEVİYELERİMİZ KRİTİK SEVİYELERE İNDİ”

Kan stoklarının kritik seviyelere indiğinden bahseden Deniz, “Bu tehdit öncesinde gerçekleştirilen verimli kan bağış ekiplerimiz sayesinde yüksek olan kan ve kan ürünü stoklarımızda, ilerleyen süreç itibariyle ciddi oranda azalmalar hissedilmeye başlandı. Ülke olarak bir pandemi tehdidi altında olsak dahi, bu viral bulaş sebebiyle tedavi gören hastalarımız haricinde, sürekli olarak kan ve kan ürünü alması gereken kronik hastalarımız ile acil ihtiyaç duyulan hastalarımız için kan ve kan ürününe ihtiyaç duyuluyor. Kan stok seviyelerimiz kritik seviyelere indi. Yüzde 50’nin altındayız. Bazı kan grupları ise hiç yok. Sadece taze kanları alıp veriyoruz” dedi.

KAN VERECEKLER RAHAT OLSUN

Son olarak kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara seslenen gönül rahatlığı ile kan vermeye gelebileceklerinden bahseden Deniz “Kan bağışı yapmak isteyenler gönüllerini ferah tutsun. Türk Kızılay Kan Alım Merkezlerimizde ekiplerimiz tüm tedbirleri almış, gerekli hijyen ve koruyucu donanımları eksiksizce sağlanmıştır. Bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını bizde tekraren hatırlatıyoruz; ancak yine tüm hemşerilerimizi 18 – 65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı iyilik için, tedavi bekleyen hastalarımız için Türk Kızılay’ımızın açık tuttuğu kan bağış noktalarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki o verdiğimiz kanlara bir gün bizim de ihyacımız olabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.