Denizli Protokolünden 15 Temmuz Mesajları

Denizli Protokolünden 15 Temmuz Mesajları

Denizli protokolünün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajlar:

A+A-

vali-ali-atik-denizli-yks-mesaj-011.png

Denizli Valisi Ali Fuat Atik

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, millî birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, kutsal vatan topraklarını şartlar ne olursa olsun canı pahasına korumasını bilmiştir.

15 Temmuz’da da tank ve tüfeklere rağmen kahraman milletimizin gözünü kırpmadan meydanlara çıkarak hain darbe girişimini bastıracağını kestiremeyen fitne odakları hüsrana uğratılmış; ülkemizin demokrasisine, millî iradesine, anayasal düzene, yüce meclisimize kastedenlere karşı bir kez daha gereken cevap verilmiştir.

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş askerimiz, polisimiz ve aziz milletimiz hainlere karşı göğsünü siper ederek kalkışmayı engellemiş, devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmıştır.

Darbelerle bir ülkenin geleceğinin tayin edilemeyeceğini tüm dünyaya duyurarak destansı bir karşı duruş sergilenen bugünü anlamalı; vatan sevgisi, birlik olma ve içeriden veya dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı uyanık olma şuurunu gelecek nesillere aktarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü”nün beşinci yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele verirken canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan şehadet şerbetini içen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

thumbnail-pau-0173.jpg

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan

“Asla unutmayacak ve unutturmayacağımız, terör örgütü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin teşebbüs ettiği 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, demokrasisine, anayasal düzenine, özgürlüğüne ve ‘Güçlü Türkiye’ idealine sahip çıkan aziz Milletimizin cesaret ve feraseti ile bertaraf edilmiş; tarihinde nice şanlı zaferler kazanmış ecdadın torunları tarafından yine aynı milli birlik ve bağımsızlık inancı ile bir kahramanlık destanına dönüşmüştür.

Tarihi boyunca istiklâlini, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuş, bu uğurda büyük kayıplar vermiş ve türlü imkânsızlıklara rağmen kanının son damlasına kadar savaşmış aziz Milletimiz, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesindeki bu aziz vatanda sonsuza dek hür yaşamaya yemin etmiştir. Ecdadından aldığı vatan, millet ve bayrak sevgisi ile bağımsızlığını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yine aynı kararlılıkla korumaya ant içen sağduyulu ve vatansever komutanlarımız, askerlerimiz, polisimiz, devlet yetkililerimiz ve toplumumuzun her kesiminden halkımız, hainlere karşı dik durarak, tüm dünyaya devlet-millet birlikteliğinin en güzel örneklerinden birini sergilemiştir.

Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiçbir tereddüt yaşamadan, tanklara karşı göğsünü siper eden bu imanlı ve inançlı halk, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi bir milletin asıl gücünün; inanç, cesaret, iman ve kararlılık olduğunu dosta ve düşmana ilan etmiş; gelecek nesiller için ise eşsiz bir örnek temsil etmiştir.

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, 15 Temmuz 2016 gecesi, eli kanlı FETÖ tarafından teşebbüs edilen hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınıyor; vatanın bütünlüğü ve milletinin birliği adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize ise sağlıklı bir ömür temenni ediyoruz. Cenab-ı Hak’tan vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğine kast edilen benzeri bir olay yaşatmamasını niyaz ediyoruz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.

thumbnail-makam-1.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici

15 Temmuz 2016, ülkemiz tarihinin en karanlık ve en acı olaylarının yaşandığı bir gün olarak belleklerimizde yer edinen bir tarihtir. 15 Temmuz’da ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz, cumhuriyetimiz ve aydınlık gelecek günlerimize karşı menfur bir saldırı girişimi yapıldı. İç ve dış mihrakların desteğiyle yapılan darbe kalkışmasıyla ülkemiz, devletimiz ve milletimiz esir alınmak istendi. Toptan bir yıkım ve yok ediş projesi olduğu açıkça görülen bu darbe kalkışması, Yüce Türk Milleti’nin millî iradeye olan bağlılığı ve kendine güveni sayesinde bertaraf edildi. Tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan bu büyük millet, ruhundaki bağımsızlık ateşiyle belki de uzun yıllar sürecek olan kargaşa fırtınasını kısa sürede dindirme başarısını gösterdi.

15 Temmuz; hukuk devleti, demokrasi, hak ve özgürlüklerin mümtaz zaferiyle sonuçlandı. 15 Temmuz’da Türk Milleti tıpkı Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Dumlupınar’da olduğu gibi sokaklarda ve meydanlarda tüm ferdiyle tek yürek, tek bilek oldu. Ortaya çıkan bu büyük güç, terör örgütü mensubu bir avuç darbecinin millet iradesini çiğneme emellerini boşa çıkardı. Devleti ve milleti esir alacaklarını sanarak kalkışmaya girişen hainler, daha 16 Temmuz akşamı olmadan tek tek ele geçirildiler. Sonuç itibariyle 15 Temmuz onlar için büyük bir hüsran, Yüce Türk Milleti içinse aydınlık yarınların şanlı direniş günü olarak tarihteki yerini aldı. 

Milletimiz, meclisimiz, demokrasimiz, yarınlarımız ve şanlı ordumuzu ele geçirmek amacıyla yapılan bu darbe girişimi, terör örgütünün gizli ajandasının açığa çıkmasıyla kısa süre zarfında sona erdirildi. Bilinmelidir ki büyük bir devlet geleneğine sahip olan ülkemiz, menfur darbe kalkışmaları karşısında yolundan ve hedeflerinden şaşmayacaktır. Devletimiz, tüm kara geceleri en ufak bir irtifa kaybetmeden güçlü ve bağımsız duruşuyla aydınlıklara çevirecek bir güçle donatılmıştır. Milletimiz ise kendisine yapılan tüm saldırıların karşısında dimdik durmaya devam edecektir.  

15 Temmuz’da tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet etrafında kenetlenen milletimiz, ecdadımızın badireleri kahramanlıklarla, şanlı mücadelelerle aşma temayülünü bir kez daha ortaya koydu. Menfur saldırılara karşı canı pahasına karşı duran Ömer Halisdemir’lerin ruhları, işte böylesine yüce bir temayülle yoğrulan millet, bayrak, vatan ve devlet sevgisiyle dolup taşmaktadır.

15 Temmuz şehidi demek elindeki bayrak, gönlündeki imanla tankların üzerine koşmak, vatan için canını vermek ve bayrak uğruna ölümü göze almak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üstlendiği başkomutanlık göreviyle bizlere bırakılan mirasın muhafazasında yol gösterici olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte ülke savunmasında hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.  15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde darbecilere karşı duran Yüce Türk Milleti’nin önünde saygıyla eğiliyorum.

thumbnail-211772843-4483819518296901-6378388824421389143-n.jpg

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür. Bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla elde edilmiştir. O gece darbe girişiminin püskürtülmesiyle toplumumuz önemli bir süreçten geçmiş ve Türk milleti, demokrasi adına büyük bir imtihan vermiştir.

251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece; Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ’de eklenmiştir.

Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz; tankın, topun ve cebr-i mutlak zihniyetin millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğinin en anlamlı kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuva-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile akamete uğramışlardır. 

 Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa   vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Fetö ve tüm terörist grupları şunu bilsin ki Türk Milleti Devletiyle sizleri yok edecektir

Aziz Türk Milletimizin cesareti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN in Güçlü Liderliği ve kararlı duruşu sayesinde  Türkiyemizi bölüp parçalamak isteyenlere fırsat verilmemiştir. Bundan sonrada asla verilmeyecektir.

Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o zafer gecesinde şahlanan gazilerimize ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

thumbnail-ibrahim-tefenlili.jpg

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili

Başkan Tefenlili mesajında “şartlar ne olursa olsun her zaman demokrasiyi savunacağız, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” dedi.

DTB Başkanı Tefenlili mesajında hain darbe girişiminin beşinci yılı olduğunu hatırlatarak şu görüşlere yer verdi:

15 Temmuz 2016’da fetullahçı terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe, milletin istikbaline ve istiklaline kast edilen bir girişimdir.

Hain terör örgütünün milletimizin canına kast edişini, milletimizin canı uğruna vatanımıza ve demokrasimize sahip çıkışını unutmayacağız.

Milletimiz o karanlık gecede tanklara, uçaklara, ağır silahlara dur diyerek demokrasi dışında hiçbir yönetim şeklini kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Bizler iş dünyası olarak o gece olduğu gibi her zaman demokrasinin yanında olacağız. Millet iradesinden başka hiçbir iradeyi tanımayacağız. Her daim demokrasiyi savunacağız.

O karanlık geceyi bizlere yaşatan eli kanlı hain terör örgütünü lanetliyor, o karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında büyük gayretleri olan tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla selamlıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.