''Denizli Şiir Akşamları'' Başlıyor

''Denizli Şiir Akşamları'' Başlıyor

A+A-

Türk Ocakları Denizli Şubesi ve YAZ-AR-BİR (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği)  her ayın ilk Cuma akşamı ortak bir etkinliğe imza atacak.

Uzun zamandır edebiyat ve şiir severler tarafından talep edilen  “şiir” toplantıları 1 Nisan 2016 Cuma Akşamı Türk Ocakları konferans salonunda başlıyor. “Denizli Şiir Akşamları” başlığı altında yapılacak bu etkinlikte şiir ve türkü dinletilerinin yanı sıra şair ve sanatçılar da konuk edilecek.

Konu ile ilgili bilgiler veren YAZ-AR-BİR Genel başkanı Abdülkadir Uslu, dernek olarak bir çok etkinlik yaptıklarını ifade etti.

Uslu: “Kurulduğumuz 2002 yılından bu yan bir çok etkinlik gerçekleştirdik ama hep yaşadığımız ilde “gelenekselleşmiş edebiyat toplantılarının eksikliğini hissettik. Bu “Denizli Şiir Akşamları” serisi ile Denizli edebiyatseverlerinin, şairlerinin özlem duyduğu faaliyet başlamış olacak.”dedi.

Her ayın 1.inci Cuma akşamı olarak başlayacak bu programın bir müddet sonra 15 günde bir yapılabileceğini anlatan Abdülkadir Uslu Türk Ocakları Başkanı Adem Supçin’e teşekkür etti. Genel Başkan Uslu sözlerini şöyle tamamladı: “ YAZ-AR-BİR şiir atölyesi çalışmalarımız Türk Ocakları Salonunda devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ‘Noktalama’ , ‘Yazım’ ve ‘Anlatım’ kuralları ile ilgili atölye çalışmalarımız da başlıyor. Bu çalışmalarımızla birlikte, sayın Adem Supçin beyin de önerisiyle ‘Denizli Şiir Akşamları’ nı başlatıyoruz. Burada YAZ-AR-BİR şair ve sanatçılarının yanı sıra Denizli’deki diğer şairlerimize ve sanatçılarımıza da açık olacak.  Zaman zaman il dışından da şair ve sanatçı misafirlerimiz olacak.”

Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Ahmet Supçin ise; Türk kültürüne her alanda sahip çıkmaya çalıştıklarını, sanata ve sanatçıya destek çıkmak, sahip çıkmak sorumluluğu ile yeni projeler oluşturduklarını anlattı. Başkan Supçin: “Türk Ocakları Salonunu, kullanmadığımız zamanlarda; sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan dernek ve kuruluşların kullanımına sunduk. Bu davetimize olumlu cevap vererek, bazı faaliyetlerini salonumuzda gerçekleştirmeye başlayan YAZ-AR-BİR yönetimine teşekkür ediyorum. Bunun peşinden planladığımız ve 1 Nisan Cuma Akşamı ilkini gerçekleştireceğimiz “Denizli Şiir Akşamları”  ile ortak çalışmalarımız devam edecek. Yeni etkinliklerle de bu faaliyetlerimiz devam edecek.”dedi.

Her iki başkan, Tüm sanatseverleri Türk Ocakları Denizli Şubesi Salonunda 1 Nisan Cuma Akşamı ilki yapılacak olan “Denizli Şiir Akşamları”na davet etti.

17 MART PERŞEMBE AKŞAMI ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ANIYORUZ. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAZ-AR-BİR VE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GECEYİ ONURLANDIRMANIZ DİLEĞİYLE...

 

1- Ozan Nihat Sönmez (Ozan),

2- Hurşit Türkay (Anadolu Folk Sanatçısı),

3- Hasan Arzuman (THM sanatçısı),

4- Sultan Turun (THM sanatçısı),

5- Ahmet Sarı (Şair),

6- Ali Saruhanlı (Şair),

7- Ali Tuluk (Şair),

8- Baki Evkaralı (Şair),

9- Gülfidan Özkan (şair),

10- Hüsamettin Tat (Şair),

11- İbrahim Çamalan (Şair),

12- İsmail Gökçe (Şair),

13- Kadir Yatağan (Şair),

14- Meral Gökkaya (Şair),

15- Muhammet Kahraman (Şair),

16- Naciye Kınlı (Şair),

17- Reyhan Pervanlar Karaalp (Şair),

18- Sadık Dağdeviren (Şair),

19- Veli Aykar (Şair),

20- Yakup Pekel (Şair),

 

ETKİNLİKTE SAHNE ALACAKLARDIR.

Abdülkadir Uslu (YAZ-AR-BİR Genel Başkanı)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.