Denizli'de 30 Araç Trafikten Men Edildi

Denizli'de 30 Araç Trafikten Men Edildi

Denizli’de jandarma ekipleri kazaları en aza indirmek için özel bir denetim yaptı.

A+A-

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timlerince sorumluluk bölgesindeki traktör ve motosiklet kazalarının ve bu kazalardaki ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi için 18 Eylül 2020 ve 24 Eylül 2020 tarihlerinde bu araçlara yönelik özel denetim uygulandı.

Traktörlerin denetiminde olmazsa olmaz olarak nitelendirilen arkadan görünmeyi sağlayan üçgen reflektörler ile flaşörlü lamba (sarı çakar lamba), 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan, devrilme sırasında sürücünün traktörün altında kalarak ölmesini engelleyen koruma çerçevesinin bulunup bulunmadığı, motosiklet ve motorlubisiklet sürücülerinde ise olmazsa olmaz olarak kabul edilen kask takılı olup olmadığı kontrol edilmiştir.

Trafikten Men

Özellikle traktörlerin gece şartlarında görünmesini sağlayan reflektör ve flaşörlü lambanın takılmamasının başkalarının canına mal olduğu belirtilerek, yukarıda belirtilen “OLMAZSA OLMAZ” eksikliklerin tespiti halinde tereddütsüz cezai işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda yapılan denetimlerde (31) motosiklet (28) traktör sürücüsü hakkında cezai işlem uygulanarak (18) motosiklet (12) traktör trafikten men edilmiştir.

Yapılan analizlerden Denizli İl J.K.lığı sorumluluk bölgesinde 2020 yılında meydana gelen ölümlü kazalardan (3)’üne traktörlerin karıştığı, üç kazada da sürücülerin devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.  2001 yılından sonra üretilen traktörlerde koruma çerçevesinin zorunlu olduğu belirtilerek, çiftçilerimizin ağaçlara takıldığı gerekçesi ile koruma çerçevesini indirdikten sonra yola çıkarken kaldırmadıklarından veya tamamen söktüklerinden dolayı kazada hayatını kaybettikleri, 

Motosiklet sürücülerinin veya arkalarında oturan yolcuların ise kazada %45 oranında ölümleri azaltan kask kullanmadıklarından dolayı baş bölgesini sert zeminlere çarpmaları neticesinde ölümlerin meydana geldiği tespit edilmiştir.

Kazaların ve yaşanan can kayıplarının azaltılması amacıyla bu tür denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtilerek, traktör ve motosiklet sürücülerinin “OLMAZSA OLMAZ” eksiklikler ile yola çıkmamaları, aksi halde karşılaşacakları cezai yaptırımlar ile mağdur olabilecekleri belirtilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.