Denizli'de Birleşik Haziran Hareketi Formu

Denizli'de Birleşik Haziran Hareketi Formu

Denizli'de kuvvetli şüphe şartını makul şüpheye dönüştüren ve TBMM'de kabul edilen Yargı Paketi'nin uygulanmasıyla geçen hafta yapacakları forum için dağıttıkları bildirileri toplanan Birleşik Haziran Hareketi, etkinliğini bugün gerçekleştirdi.

A+A-

Birleşik Haziran Hareketi'nin forumu için geçen hafta Candoğan Parkı önünde dağıtılmaya başlanan bildiri hakkında mahkeme, el koyma ve toplatılma kararı verdi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu'nun talebini değerlendiren Denizli 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, bildirinin suçun işlendiği hakkında makul şüphe olduğu ve suç konusu eşyalar delil niteliği taşıdığı gerekçesiyle el konulmasına ve toplatılmasına karar verdi. Kararda, bir sayfadan oluşan, renkli basılmış, künye bilgileri bulunmayan broşür şeklinde basılmış benzer nitelikteki yayına ilişkin Adana 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin el koyma ve toplatma kararı olduğunun nazara alındığı vurgulandı. Broşürde yer alan hükümeti eleştiren ifadelere de yer verilerek CMK 127'nci madde ve Anayasa'nın 22, 26 ve 28'inci maddeleri gereğinde el konulmasına ve toplatılmasına karar verildiği belirtildi. Kararın ardından dağıtılan broşürler toplatılmaya başlandı. 

Karara tepki gösteren Birleşik Haziran Hareketi Denizli Meclisi, bugün Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi'nde toplantıyı gerçekleştirdi. Birleşik Haziran Hareketi forumuna konuşmacı olarak Eriş Bilaloğlu ve Orhun Çoban katıldı.

"ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Birleşik Haziran Hareketi Geçici Meclisi'nde görev alan Çoban, bildirilerinin toplatılmasıyla ilgili değerlendirme yaptı. Çoban, "Birleşik Haziran Hareketi'ni oluşturan bizler 'makul şüpheli' olduk. Foruma çağrı için dağıttığımız bildiriler 'makul şüphe' gerekçesi ile toplatıldı. Bizler, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke için çabalıyoruz. Ülkemizin faşist, dinci ve mezhepçi zorbalığa sürüklenmesine 'dur' demek için bir araya geldik. Emekçi sınıfların insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum edilmesine, taşeronlaşmaya ve güvencesizliğe karşı, insanca bir yaşamı savunuyor, işçi cinayeti ve katliamlarının önlenmesi için mücadele ediyoruz. Dinin siyasal ve toplumsal yaşamı belirlemesine karşı laik ve özgür bir yaşam için bir araya geliyoruz. Özgür ve bağımsız bir ülke için mücadele ediyoruz. Tüm bunları gerçekleştirmek bizleri 'Makul şüpheli' yapıyorsa, Birleşik Haziran Hareketini oluşturan bizler makul şüpheli olmaya devam edeceğiz" dedi.

Eğitimden sağlığa, üniversitelerden sokağa kadar gerici ablukanın yıkıcı etkisini her geçen gün daha yoğun biçimde yaşandığını iddia eden Bilaloğlu, "Bizler için de bugün en temel mücadele hattı üzerimize gelen bu amansız saldırıya karşı bir barikat geliştirebilmek olmalıdır. Türkiye tam bir yıkımın eşiğinde, buna göre Türkiye bir savaş ve iç savaşın eşiğindedir. Türkiye bugün otoriter de değil, bizzat totaliter bir yönetime girmiştir. Artık mevcut durumu değiştirmeyi sandıklara bırakan düşünceleri geçerek Gezi'de olduğu gibi bizzat sokakta mücadele ile değiştirebileceğimizin altını çizmek gerekir. Bu dayanışmayı hep birlikte mücadele ederek üzerinde kafa yorarak inşa edeceğiz" diye konuştu. Forum, Birleşik Haziran Hareketi Denizli Yürütme Kurulu'nun seçimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.