Denizli’de Engelliler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Denizli’de Engelliler Günü Etkinliklerle Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici düzenlenen etkinliklere katıldı.

A+A-

Ekici, Pamukkale Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Merkezefendi Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulunda düzenlenen programlara katıldı.

Katıldığı her iki programda da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemine değinen Müdür Ekici “Dünya Engelliler Günü 1992 yılından itibaren tüm dünyada ve ülkemizde farkındalık oluşturmak, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara yardımcı olabilmek ve sosyal hayatın içerisine adapte etme ile ilgili bir hatırlatma günüdür.

Özel Eğitim anlamında ilimize baktığımızda büyük bir sevinç ve gurur içerisindeyiz. Engelli bireylerimize ve ailelerine; erken çocukluk döneminden tutun her yaş ve her engel grubuna hitap eden eğitim kurumlarımızla hizmet etmekteyiz. Geldiğimiz nokta itibari ile engelli öğrencilerimiz ve velilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Sosyal hayat ve akademik anlamda sadece 3 Aralık değil yılın her günü okullarımızda öğrenci ve velilerimizin hizmetindeyiz. Öğretmenlerimize de bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

İlimiz akademik anlamda bir çok alanda zirvede yer alıyor. Özel eğitim alanında da geldiğimiz nokta çok çok iyi durumdadır. Özel öğrencilerimizi hayata en iyi şekilde hazırlıyoruz. Her birinin kendi ayaklarının üzerinde durmaları için okullarımız, öğretmenlerimiz ve bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Her konuda öğretmenimizden, öğrencimize ve velimize kadar biriz ve beraberiz. Birlikte olduğumuz sürece her engelin üstesinden geleceğimize canı gönülden inanıyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konuşmasının ardından özel öğrenciler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırladıkları gösteri, şiir ve müziklerini sundular.

İlimizde özel eğitim alanında 23 okul/kurum eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. İlimizde özel eğitim hizmetlerinden 5.885 öğrenci faydalanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.