Denizli’den 105 Ülkeye Makine İhracatı

Denizli’den 105 Ülkeye Makine İhracatı

Denizli makine ve aksamları sektörü, son senelerde ihracatta güçlü bir büyüme performansı gösteriyor.

A+A-

Mermer, gıda, tekstil, kablo makineleri gibi pek çok alt grubu içerisinde bulunduran sektörün ihracatı 2018’de yüzde 24, 2019’da ise yüzde 21 arttı ve Denizli ihracatına katkısına devam etti.

Makine ve aksamları sektörünün önemli bir potansiyel barındırdığını belirten DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “DENİB olarak sektörün ihracat artışını daha ileri boyutlara taşımak istiyoruz. Yürütmekte olduğumuz Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi ile sektörün kümelenme bilincini artırarak, makine ihracatçılarımızın yurt dışı pazarlarda daha etkin rol oynamasını amaçlıyoruz” dedi.

Denizli’den 105 Ülkeye Makine İhracatı

2017 yılında 41 milyon USD ihracat yapan sektör, 2018’de 51 milyon USD, 2019’da ise 61,5 milyon USD ihracata imza attı. Son 2 yılda, 105 ülkeye makine ihracatı yapıldığını ifade eden DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Makine ve aksamları, son yıllarda hem ihracatını hem de pazar çeşitliliğini artıran ve hızlı gelişen sektörlerimizden biri konumunda. Amerika’dan Rusya’ya, Sahra altı Afrika’dan Asya’nın farklı coğrafyalarına kadar çeşitli ülkelere makine ihracatı gerçekleştiriyoruz.

Geçtiğimiz sene, Denizli’den ABD’ye yapılan toplam makine ihracatı 10 milyon USD’yi aştı. Ardından Mısır, Suudi Arabistan, Özbekistan, İtalya, Hindistan gibi ülkeler geliyor. Bu durum da, Denizlili makinecilerin dünyanın dört bir yanına ilimizde üretilen makineleri ihraç ettiğinin önemli bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor. İhracatımıza sundukları katkı için makine üreticisi tüm firmalarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

Kümelenme Çalışmalarının Sektöre Katkı Sunacağına İnanıyoruz

Farklı sektörlerde yürütülen UR-GE projelerinin makine sektöründe de faal olduğunu belirten Başkan Memişoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Denizli makine sektöründe yaşanan sevindirici gelişmelerin ardından geçtiğimiz sene UR-GE projesine başlamıştık. Kümelenme çalışmalarının gerek sektöre gerek ihracatımıza katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle, dünya çapında bilinen farklı kümelerin faaliyetlerini inceliyoruz. Önümüzdeki dönemde yurt dışında çeşitli faaliyetler düzenleyerek ihracatçı firmalarımızın ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri için zemin hazırlayacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.