Denizlili İş İnsanının Örnek Hikayesi

Denizlili İş İnsanının Örnek Hikayesi

Denizli'de senelerce fabrikaların tekstil artığını toplayıp ailesinin geçindiren Erdoğan Kızıl, kurduğu havlu ve bornoz fabrikasında ürettiği ürünleri 25 ülkeye ihraç ediyor.

A+A-

DENİZLİ (AA)

Çal ilçesi İsabeyli Mahallesi'nde doğan Erdoğan Kızıl, ailevi sebepler ile 1980'de ortaokul eğitimini yarıda bırakarak kaynakçı çırağı olarak işe başlamak  zorunda kaldı.

Maddi olanaksızlıklar nedeni ile istediği iş yerini açamayan Kızıl, 1988'de gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çeşitli sektörlerde kaynak işleri yaparak para biriktirdi.

Yavru vatandan Türkiye'ye 8 yıl sonra dönen Kızıl, hem kaynak işini devam ettirmek hem de ek iş yapmak düşüncesiyle bir tanıdığının vasıtasıyla tekstil sektörüne girmeye karar verip, fabrikaların artığını değerlendirmeye başladı.

3. Sanayi Bölgesi'nde 37 metrekarelik bir dükkan kiralayıp 2 tekstil artığı tarama makinesiyle 2004 yılına kadar burada işlerini yürüten Kızıl, ilk ihracatını yaptıktan sonra fabrika kurmaya karar verdi.

- 60 kişiyi istihdam ediyor

2012 yılında Merkezefendi ilçesi Hacıeyüplü Mahallesi'nde 6 bin 500'ü kapalı toplam 10 bin metrekarelik alanda havlu ve bornoz fabrikası kurup 60 kişiyi istihdam eden Kızıl, Avrupa başta olmak üzere 25 ülkeye 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor.

Kızıl, AA muhabirine, ortaokul yıllarında Denizli'de kaynakçılık mesleğini öğrendiğini, daha sonra tekstile yönelmeye karar verdiğini anlattı.

Tekstil artığı değerlendirmede her şeyin yolunda gittiğini ifade eden Kızıl, şöyle konuştu:

"Üstübüleri paketleme yaparak satıyordum. Bu işte ilerlememiz gerektiğini anladık. Türk Patent ve Marka Kurumunun 2004 yılında 'Akıllı üret tescille kazan' sloganıyla yola koyulduk. Cumhurbaşkanımız o dönemde başbakanken 'işine yatırım yapan kazanacak' demişti. Biz de bu tavsiyelerle önce küçük bir dükkandan çok şükür şimdi buralara geldik."

Kurdukları aile şirketiyle kendi markasıyla havlu ve bornoz ürettiklerini ve günden güne büyüdüklerini belirten Kızıl, fabrikada aile fertleriyle çalıştığını, ürünleri yurt içinin yanı sıra yurt dışına sattıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.