Denizli'nin Trilyonluk Bütçesi Kabul Edildi!

Denizli'nin Trilyonluk Bütçesi Kabul Edildi!

Denizli'nin bütçesi büyükşehir olduktan sonra ilk kez 1 milyar lira sınırı aşarak 1 milyar 220 milyon lira olarak kabul edildi.

A+A-

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bütçeleri oy birliğiyle kabul edilirken, bazı ilçe belediye başkanları gelirlerinin azalmasından yakındı. 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe görüşmeleri maratonu tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi ile 19 ilçe belediyesinin bütçeleri belirlendi. Denizli'nin büyükşehir olmasıyla ilk kez toplam bütçe 1 milyar lira sınırını aştı. Merkez, ilçe ve mahalleleriyle birlikte bütçesi 1 milyar 220 milyon lira olarak belirlendi. Bütçeler mecliste oybirliğiyle kabul edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 480 milyon 200 bin lira, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin bütçesi 207 milyon lira olarak belirlendi. En yüksek ilçe belediye bütçeleri 140 milyon lirayla Pamukkale, 90 milyon lirayla da Merkezefendi Belediyesi oldu. En düşük bütçeli ilçe ise 3 milyon 12 bin lira ile Babadağ ve 4 milyon 700 bin lira ile Baklan Belediyeleri oldu. 19 ilçenin toplam bütçesi 532 milyon 800 bin lira olarak belirlendi. 

Denizli açısından önemli bir gün yaşadıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, "Denizli'de yerel yönetimlerin bütçesinin 1 milyar 220 milyon lira olmuş. 10 yılda 48 milyon liradan 1 milyar 220 milyon liraya ulaştık. 1 milyar liranın üzerinde bütçe yapılmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bütçelerimizi milletin ihtiyaçlarını karşılamak ve millete hizmet etmek adına kullanacağız. Bütçelerin oy birliğiyle mecliste kabul edilmesi de ayrı bir mutluluk. Denizli için elele verdiğimizin göstergesi. Bu birlikteliğin beş yıl süresince aynı şekilde devam etmesini temenni ediyorum" dedi. 

Bütçe görüşmeleri sırasında bazı belediye başkanları gelirlerinin azalmasından yakındı. Bozkurt'un CHP'li Belediye Başkanı Birsen Çelik, Büyükşehir Yasası ile gelirlerinin azaldığını, su gelirleri ve bazı vergi gelirlerinin büyükşehir belediyesine kaldığını belirterek, "Bir çok başkanla görüştüm. Gelirlerimiz azalırken, beldelerin ve köylerin mahalle olmasıyla hizmet sınırımız arttı" diye konuştu. Yaşanan sıkıntıların farkında olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Osman Zolan, sıkıntıları bakanlık ve hükümet yetkililerine ilettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.