Ehliyet sahipleri için son uyarı! Yoksa iptal edilecek

Ehliyet sahipleri için son uyarı! Yoksa iptal edilecek

Milyonlarca araç sahibi için uyarı geldi. Belirtilen tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere büyük ceza yolda.

A+A-

Ehliyet sahibi olan vatandaşlar için kritik bir uyarı yapıldı. 2024'e günler kala yetkililer araç sahiplerini uyardı. O tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere büyük ceza kesilecek.

 

2016'daki düzenleme ile beraber yeni tip sürücü belgeleri kullanıma alındı. Ehliyet değiştirme süreci tüm hızıyla sürerken önemli bir uyarı geldi. Daha önce ehliyet değiştirme süresinde uzatmaya gidilmişti ancak yapılan son uyarı ile birlikte milyonlarca araç sahibi harekete geçmek zorunda.

Peki sürücü belgelerinin yenilemek için son tarih ne zaman? İşte ayrıntılar…

 

EHLİYET DEĞİŞTİRME SÜRESİ UZATILDI MI?

2016 yılı öncesi ehliyet sahibi olanlar için değiştirme süreci uzatılmıştı. Yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce çıkartılan eski tip ehliyetlerin değişimi için tanınan sürenin, 31 Aralık 2022’den itibaren 2 sene daha uzatıldığı ifade edilmişti.

T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, “Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 10'uncu maddesi 'Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri 5 yıl içerisinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir' hükmündedir. Bu kapsamda, ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatılmıştır” denildi.

 

EHLİYET YENİLEME SON TARİHİ NE ZAMAN?

1 Ocak 2016'dan önce alınan eski tip ehliyetleri değiştirmek için tanınan süre, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 sene daha uzatıldı. Buna göre, hali hazırda eski tip sürücü belgeleriyle araç kullanan şoförler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini değiştirebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.