Emekler Heba Oldu

Emekler Heba Oldu

Sel Çivril ilçesindeki üretici vurdu. Şiddetli yağmurun sel oluşturması ile 40 tona yakın elmanın sel sularına kapıldığı ve zayi olduğu ifade edildi.

A+A-

Denizli ilinin Çivril ilçesinde asıl hasat öncesi aralama yapılmış olan ve meyve suyu fabrikalarına satılması planlanan  hemen hemen 40 ton elma, sel suları ile gitti...

Çivril ilçesinin Emirhisar mahallesinde gerçekleşen yağışın ardından meydana gelen sel, tonlarca elmayı ziyan ederken emekleri de heba etti.

15 Bin TL Zarar

Hasattan önce dallarda bulunan fazla elmaların aralanması ile toplanmış olan ve meyve suyu fabrikasına gönderilmesi planlanan ortalama 40 ton elma sel suları ile zayi oldu. Emirhisar mahallesinde gerçekleşen selin ardından hemen hemen 15 Bin TL’lik meyvenin yok olduğu ifade edilirken, üreticiler uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını ileri sürdüler.

Elma dökülen yerlerde mazgalların tıkalı olduğunu ve açılması için defalarca yetkililere durumu anlattıklarını iddia eden üreticiler kimsenin kendilerini dinlemediğini, yağan yağmurdan sonra oluşan selde hemen hemen 40 ton elmanın sulara kapıldığını, 15 Bin TL’den fazla zararlarının olduğunu dile getirdiler

Meteoroloji Uyarmıştı

Çivril ilçesinde 2 gündür etkili olan yağışların hafta sonuna dek devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri hafta başında açıklanmış ve üreticiler sel ve su baskınları hakkında dikkatli olmaları konusunda uyarılmıştı.

 

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.