Ev Hayali Hayatını Kararttı!

Ev Hayali Hayatını Kararttı!

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde çiftçilik ve besicilik yapan 38 yaşındaki Serkan Boyer'in ev sahibi olma hayali tam kabusa dönüştü.

A+A-

Denizli'de Pelitlibağ Mahallesi'nde müteahhitten inşaattan aldığı daire hayali çıkan Serkan Boyer'in çektiği krediler nedeniyle 70 dekar tarlasını, traktör, bakkalını, 33 ineğini kaybetti. Mahkeme ödediği paranın iadesine karar vermesine rağmen müteahhidin üzerine kayıtlı hiçbir geliri olmadığı için Boyer parasını alamadı.

Denizli'nin Bekilli İlçesi Ekizbaba Mahallesi'nde oturan Serkan Boyer, bir akrabasının aracılığıyla 2011 yılında Denizli'de bir ev satın almak istedi. Akrabası M.K.'nin çalıştığı inşaat firmasından Pelitlibağ Mahallesi'nde bir ev satın almak için anlaşan Serkan Boyer, evin 16 numaralı dairesi için sözleşme imzaladı. 150 bin lira yatıran Boyer, inşaat firması sahibi H.Ç. ve kendisinin akrabası M.K.'ye inşaatın bitmesi için daha sonraki dönemlerde kredi kartlarını da kullandırdı. Boyer, kredi kartlarının kullanıldığı tutar kadar inşaat firması sahibinden çek aldı. Bu sırada eşi Arzu Boyer'e de kredi kullandırtarak parasını kurtarmak amacıyla aynı binadan 80 bin liraya bir daire daha alan Serkan Boyer, dairesi teslim edilmeyince dolandırıldığını söyleyerek mahkemeye başvurdu. 

ALDIĞI DAİRE HAYALİ ÇIKTI

Avukatıyla birlikte Denizli 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan Serkan Boyer, aldığı dairenin kendisine verilmesini istedi. Tapu Müdürlüğü'nden daire ile ilgili bilgi istenirken, Pelitlibağ Mahallesi'ndeki evde 16 numaralı dairenin olmadığı anlaşıldı. 

Bir kez daha yıkılan Boyer, bankadan çektiği kredileri ödeyebilmek için elinde ne varsa kaybetti. Kredilerin ödenmemesi nedeniyle bankaların 70 dekar tarlasını, traktörünü, bakkalını ve 33 ineğini icra yoluyla sattığı Boyer'in yaptığı suç duyurusu sonucu Denizli 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde müteahhit ve akrabası hakkında ceza davası açıldı. Ceza davasında sanıklar beraat ederken, 4. Asliye Hukuk ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, eşi ve kendi adına aldığı dairelerin tapusunun verilmesi talebini reddetti, ödediği 230 bin liranın müteahhit tarafından ödenmesine karar verdi. 

MAHKEMEYİ KAZANDI, PARASINI ALAMADI

Mahkeme kararı üzerine verdiği parayı geri almaya çalışan Serkan Boyer, daireleri aldığı müteahhitin hiçbir mal varlığı ve gelirinin olmadığını öğrenince bir kez daha yıkıldı. Ev sahibi olma hayali kabusa dönüşen Boyer'in oturduğu ev ve diğer traktörü de kredi aldığı bankalar tarafından icra yoluyla satışa çıkarıldı. 

Bugüne kadar ev alma hayaliyle yaklaşık 350 bin lira zarara uğradığını, varını yoğunu kaybettiğini belirten Boyer, şöyle dedi:

"Kredi borcuma kefil olan kişilerin yüzüne bakamıyorum. Bu nedenle köyde evden dışarı çıkamaz oldum. Yiyecek ekmeğe muhtaç kaldım. Hukuk yoluyla hakkımızı alamadım, yetkililerden yardım bekliyorum." 

Yazar Emine Supçin ile Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça ile yaptığı ''SIRADIŞI'' Bu proğramı mutlaka izlemelisiniz...AŞAĞIDAKİ LİNKİ Tıklayarak izleyebilirsiniz...


AKİSHABER TV - SIRADIŞI / Emine SUPÇİN

http://www.youtube.com/watch?v=o_xErICSH3M

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.