Evlat hasreti 11 yıl sonra dindi

Evlat hasreti 11 yıl sonra dindi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 11 yıl süren anne olma mücadelesinin ardından, Denizli'ye gelen 32 yaşındaki Elif Yıldız, 9'uncu hamileliğinde dünyaya getirdiği erkek bebeğini, doğumundan 82 gün sonra kucağına aldı.

A+A-

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

Bodrum'da yaşayan ev hanımı Elif Yıldız, tamamı düşükle sonuçlanan, 11 yıldaki 8 gebeliğin ardından evladına kavuştu. Hipertansiyon ve sistemik lupus hastası olduğu için hamilelik döneminde zorluklar yaşayan Yıldız, dokuzuncu kez hamile kaldığında tavsiye üzerine Denizli’deki özel bir hastaneye geldi. Elif Yıldız, dokuzuncu hamileliğinin 26'ncı haftasında erken doğum yaptı ve erkek bebek dünyaya getirdi. Ailenin Muhammet ismini verdiği 800 gram doğan erkek bebek, 82 gün hastanenin yeni doğan yoğun bakımın ünitesinde yaşam savaşı verdi. Doğduğu ilk hafta iki kez akciğer kanaması geçiren Muhammet bebek, yaşama azmi ve doktorların yoğun çabası ile hayatta kalmayı başardı. Doğumdan 82 gün sonra anne Elif Yıldız, 1 kilo 800 gram ağırlığa ulaşan oğlunu kucağına aldı ve annelik duygusunu yaşadı. Yaşadığı mutluluğun tarifinin olmadığını söyleyen Elif Yıldız, "Bodrum'da yaşıyoruz. Yaklaşık 11 senedir riskli gebeliğim olduğu için 8 kez düşük yaptım. 9. gebeliğimde erken doğum yaptım ve biricik oğlumuzu yeni doğan yoğun bakıma aldılar. Tam 82 gün sonra yavrumu kucağıma aldım. Oğlum benim en değerli varlığım. Bugün bana hayatımın en heyecanlı ve en mutlu gününü yaşatan tüm hastane personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Özel Denizli Tekden Hastanesi Eğitim Direktörü Doç. Dr. Osman Öztekin, Muhammet bebeğin zorlu süreçlerden geçtiğini, 82 gün süren titiz takip sonucu yaşam mücadelesini kazandığını, 1800 grama ulaşan bebeğin taburcu edildiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.