Filiz: AK Parti beyannamesi Türkiye’nin sesidir

Filiz: AK Parti beyannamesi Türkiye’nin sesidir

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, seçim beyannamelerinin “Türkiye’nin Sesi” olduğunu belirterek, “Milletin katılımıyla geniş bir konsensus ve mutabakatla hazırlanmış bir beyannamedir. Bu beyannameyle milletimizin huzuruna yine Türkiye'nin sesi olar

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, düzenlediği basın toplantısında seçim sürecini ve mevcut durumu değerlendirdi.

AK Parti’nin seçim beyannamesinin toplumun beklentileri dikkate alınarak hazırlandığını vurgulayan Filiz, “Ak Parti olarak sunduğumuz seçim beyannamesi, masa başında, dar katılımla hazırlanmış bir beyanname değil; milletin katılımıyla geniş bir konsensus ve mutabakatla hazırlanmış bir beyannamedir. Bu beyannameyle milletimizin huzuruna yine Türkiye'nin sesi olarak çıkmış bulunuyoruz. AK Parti, bütün unsurları, bütün birikim ve kararlılığıyla 1 Kasım'a hazırdır, yola çıkmaya hazırdır” diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinin son 13 yılda Türkiye’nin atılım yapmasını sağladığını belirten Filiz, “Milletimizle el ele, gönül gönüle 13 yılın atılımlarını daha ileri seviyelere taşıyacağız. 13 yılın kazanımlarının heba olup gitmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere hiçbir suretle geçit vermeyeceğiz. Beyannamemizde önümüzde 9 yıllık hedeflerimiz var. Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Her bir kardeşimizin insan onuruna yakışır hayat sürmesi için gereken hamleleri yapmaya kadrolarımız hazır. 2002’de birkaç yüz milyon dolara muhtaç bırakılan, 70 centlere muhtaç bırakılan bir milletin bir daha IMF kapısına gitmemek için, tanklarını toplarını başkalarından hibe alan onurlu bir milletin bir daha kimseden hibe dilenmemesi için güçlü bir Türkiye inşa ediyoruz. Bu bir inşa beyannamesidir. Açıkladığımız 25 sektörel öncelikli dönüşüm programıyla, üretim stratejileriyle biz büyük Türkiye’ye doğru yürüyoruz. Bizim hedefimiz açıktır, 77 milyonun gönlüne girmek” dedi.

 

“BU BİR YOL HARİTASIDIR”

"Huzur ve İstikrarla Türkiye'nin yol haritası" ilkesiyle hazırlanan beyannamenin Türkiye’nin 13 yıllık kazanımlarını korumayı da hedeflediğini belirten Filiz, “Temel hak ve hürriyetler alanında, geçmişte sağlanan kazanımlar kararlılıkla korunacaktır, topluma kimlik ve yaşam tarzı dayatılmasının karşısında olacağız. Seçim Beyannamemiz 6 ana başlıktan oluşmaktadır. AK Parti Seçim Beyannamesi'nin

İlk bölümünde 'Demokratikleşme ve Yeni Anayasal Sistem', İkinci bölümünde 'İnsani Kalkınma, Nitelikli Toplum',  Üçüncü bölümde 'İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi', Dördüncü bölümde 'Bilim, Teknoloji ve Yenilikçi Üretim', Beşinci bölümde 'Yaşanabilir Şehirler, Sürdürülebilir Çevre', Altıncı bölümde 'Vizyoner ve Öncü Ülke' başlıkları ve bunların alt başlıkları yer almaktadır.

AK Parti Beyannamesi, reformcu bir beyannamedir. Bu beyanname, diğer partilerin beyannameleri ile değil, G-20 üyeleri ile bile kıyaslandığında gelecek için reform vadeden tek beyannamedir. Bu beyanname yerli, yenilikçi, kapsayıcı, büyümeyi esas alan bir beyannamedir. Bu beyanname, Türkiye'yi üst orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna taşıyacak bir beyannamedir. Bu beyanname, güven ve istikrar kazanımlarımızı koruyan bir beyannamedir. Bu beyanname, halkı önceleyen, halkla birlikte karar verilmiş bir beyannamedir. Bu beyanname, değişim ile sürekliliği birlikte sağlayan, hesabı kitabı son derece iyi yapılmış bir beyannamedir. Bu beyanname, insan hayatının tamamına dokunan bir beyannamedir. Bu beyanname, bütün vatandaşlarımızı birinci sınıf vatandaş kılacak bir beyannamedir” dedi.

 

“VATANDAŞIN ENDİŞESİ YOK”

Diğer partilerin de seçim beyannamelerini açıkladığını ancak toplum tarafından inandırıcı bulunmadığını savunan Filiz, “Siz de yakından takip ediyorsunuz. Malumunuz siyasi partiler seçim beyannamelerini, vaatlerini tek tek açıkladılar. Bazılar uçuk kaçık bulundu, inandırıcı gelmedi. Şunu gördük ki vatandaşımızın bizim vaatlerimizin yerine getirilip getirilmeyeceği konusunda endişesi yok. Önceki yaptıklarımız buna en büyük etken. Aynı vaadi söylesek bile vatandaşımız diğer parti acaba yapabilir mi derken Ak Parti kesin yapar diyor. Kaynak bulur mu bulamaz mı bu konuda endişesi yok. AK Parti, CHP’ye "Kaynak yok" demedi. "Kaynağın nedir, onu açıkla" dedi. Bir başka deyişle, "Dolu kasayı boşaltacaksın ama gidenin yerini nasıl dolduracaksın" diye sordu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Cumhurbaşkanı'nın yaptırdığı sarayın masraflarından kısıp millete vereceğim" şeklinde inandırıcılığı sıfır olan bir açıklama yaptı. AK Parti'nin kaynak açıklamasına bile gerek yok! İnanç ve güven CHP ve MHP'ye duyulmuyorsa onu da Kılıçdaroğlu ve Bahçeli düşünsün” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.