Gelecek Partisi İzmir'de

Gelecek Partisi İzmir'de

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Denizli İl Başkanı ve Partililer İzmir'de deprem bölgesini ziyaret ettiler.

A+A-

Gelecek Partisi Denizli İl Başkan Aykut Yıldırım Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu İzmir Ziyaretinde Yanlız Bırakmadı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, depremin vurduğu İzmir’e giderek bölgede incelemelerde bulundu.

Önce Rıza Apartmanının oraya giderek AFAD yetkililerinden bilgi alarak, oradan Ege Üniversitesindeki yaralıları ziyaret etti. Ardından deniz taşkınının olduğu Seferihisar Belediye Başkanı ile birlikte Sığacık'a geçerek programını sonlandırdı. Davutoğlu, incelemelerin ardından kameralar karşısına geçerek bir açıklama yaptı. Sözlerine depremde hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Gelecek Partisi lideri, imar yasasının önemine dikkat çekti. Türkiye’nin çok acil bir imar yasası çıkarmak zorunda olduğunun altını çizen Ahmet Davutoğlu, “Herkesi bağlayan, bütün tarafları bağlayana ama en önce de müteahhitleri bağlayan, açık, objektif kurallar koyan bir imar yasası çıkarmadan deprem gerçeğiyle yüzleşmemiz çok zor” dedi.

Özverili Çalışma

AFAD ve diğer arama kurtarma ekiplerinin son derece özverili çalıştığının altını çizen Davutoğlu, “Arama kurtarma ekiplerimizin sayıları Türkiye ölçeğinde hala yetersizdir. Çok sayıda arama kurtarma ekibine daha ihtiyacımız var. Deprem sonrasında da halkımızın psikolojik rehabilitasyonu için çaba sarf etmemiz lazım” diye konuştu. Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte imar barışı adı altın yapılan bazı ruhsatsız binaların dahi kamu bütçe açıklarını kapatmak için, bir kaynak oluşturmak için bir af kapsamına alınmasının zararlarını görüyoruz. Kuralları objektif olarak ortaya konmuş bir imar yasasına ve il bazında şekillenmiş yeni bir anlayışa ihtiyaç var” diyerek alandan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.