Haftasonu Pamukkale'ye Akın Ettiler

Haftasonu Pamukkale'ye Akın Ettiler

Denizli ilinin Pamukkale ilçesindeki termal suların meydana getirdiği görsel şölen her mevsimde ziyaretçileri kendine çekerken bilhassa hafta sonları bölgede meydana gelen yoğunluk dikkatleri çekiyor.

A+A-

Pamukkale'de bulunan termal sular eşi benzeri olmayan bir güzellik oluşturduğu için yılın her mevsimi ziyaretçi çekiyor. Havaların güzelleşmesi ile birlikte haftasonu bölgede gerçekleşen yoğunluk dikkatlerden kaçmadı.

İlkbaharda renklerin cümbüş halini aldığı ve görsel bir şölen haline geldiği Pamukkale ilçesinde yerli ve yabancı turistler, travertenler üzerinde yürüyüş yaptıktan sonra, antik havuzda termal suya giriyorlar.

Hierapolis Antik Kenti'ni de gezme olanağı bulan ziyaretçilerin bilhassa antik tiyatro ve anıt mezarlar ilgilerini çekiyor.

HORON KEYFİNİ HAVUZDA YAŞADILAR

Bilhassa Haftasonları yerli ziyaretçisi sayısında artış olan Pamukkale'de çok sayıda öğrenci, okul gezileri ile geldikleri beyaz travertenlerde yürüme imkanı bulmakta. Trabzon ilinden Pamukkale'ye gelen Beşikdüzü Anadolu Lisesi öğrencileri de travertenlerdeki havuzda yürüdükten sonra havuzda "horon" oynadılar.

Grup sorumlusu Aynur Korkmaz, Marmaris'teki Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'ndan dönerken Pamukkale'ye uğradıklarını ifade ederek, Halk oyunları il ve bölge yarışmalarında birinci olduklarını, Marmaris'teki finallere katıldıklarını, Finallerde 9. olduklarını, derecelerini çok beğenmeseler de finallere katılmanın da kendileri için büyük bir marifet olduğunu belirtti ve ekipleri ile Pamukkale'yi gezdiklerini, buraların çok güzel yer olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Cansu Lerme de kendileri için burada horon oynamanın gurur verici, onur verici olduğunu, yörelerinin güzelliklerini burada da yansıtmak istediklerini ve bunun çok zevkli olduğunu dile getirdi.

Halk oyunları ekibinin yaptıkları mini gösteriyi izleyen turistler, beğenilerini alkışlayarak gösterdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.