HAKMEHMET VE OBA KÖYÜNÜ ZİYARET

HAKMEHMET VE OBA KÖYÜNÜ ZİYARET

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU ERMENİ SOYKIRIMINA UĞRAYAN HAKMEHMET VE OBA KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

A+A-

Iğdır valiliği İnsan Hakları komisyonu BM Genel kurulunun 9 Aralık tarihini "soykırım kurbanlarının anılması ve onuru ve soykırım suçlarının önlenmesinin uluslararası günü" olarak belirleyen kararının 8. Yıldönümü nedeniyle 1919-1920 yılında Ermenilerin Iğdır’ın Oba ve Hakmehemet köyünde yaptıkları katliam kurbanlarını anmak için köyleri ziyaret edip anıt mezarda kuran-ı kerim okutup dua ettiler.

 Aynı zamanda 1948 soykırım suçunun önlenmesi ve cezalandırılması sözleşmesinin 73.yıldönümü ve 9 Aralık soykırım kurbanlarının anılması ve onuru ve soykırım suçlarının önlenmesinin uluslararası günü kapsamında gerçekleşen ziyaret Iğdır Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü koordinasyonu ile  Iğdır  İl İnsan Hakları ve Eşitlik kurul üyeleri ile kurul başkanı Vali Yardımcı Akın Oruç  Hakmehmet köyü ve Oba köyünde bulunan Anıt mezarlıklarını ziyaret ettiler.

Anıt mezarlıkta il müftüsü Zahit Demirel okunan Kuran-ı kerimin ardından şehitler için dua etti.

Programa katılan Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,Muhtarlar derneği başkanı Mikail Ud,tarih öğretmeni Erhan Ünal  ,Ermenilerin  Iğdır ve çevresinde yaptığı katliamı anlattılar.

 Serdar Ünsal,” Ermeniler bu bölgede insanları su kuyusuna doldurup diri diri boğmuş tandır damlarına doldurarak yakmışlardır. Iğdır’da en az 10 köyde toplu mezar vardır.3 köyde toplu mezar açılmıştır.”dedi.

Söz konusu ziyaret programında Valilik  Hukuk İşleri Şube Müdürü Arzu UD, İl Müftüsü Zahit Demirel,kurul üyeleri de  hazır bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.