Iğdır Üniversitesi, Çiftçi Eğitimlerine Devam Ediyor!

Iğdır Üniversitesi, Çiftçi Eğitimlerine Devam Ediyor!

Iğdır Üniversitesi Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, geleneksel olarak çiftçilerle gerçekleştirdiği bilgi alışverişi toplantılarına devam ediyor.

A+A-

Bu kapsamda Ziraat Fakültesi Çiftçi Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Alaserhat, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gürbüz, Dr. Öğr. Üyesi Adnan Aaydın, TUAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Barış Eren ile Bahçe Bitkileri Bölümü hocalarından Doç. Dr. Eren Özdeş, Iğdır Merkez’e bağlı Küllük köyüne ziyarette bulundular.

Toplantıda Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin her zaman üreticinin yanında olduğu ve çiftçilere yönelik tarımsal konularda gerek teorik gerekse pratik eğitimler verileceği ifade edildi.

Ayrıca çiftçilere ilaçlamaları nasıl yapacakları, ilaçlama saatleri, ilaçlamada kullanılacak dozun önemi, ilaç seçiminde dikkat edilecek hususlar, yabancı ot mücadelesi, kültürel mücadele, kültürel mücadelede budama artıkları ve hastalıklı bitki parçalarından nasıl elemine edilmesi gerektiği gibi konularda bilgiler verildi.  

Öte yandan cevizlerde hastalık olduğunu dile getiren çiftçilerin bahçelerine gidilerek Ceviz Antraknoz hastalığı varlığı tespit edildi.

Ayrıca eriklerde, meyve içlerinde Doğu Meyve Güvesi arvalarının tespiti yapıldı.

Çiftçilere gerek Ceviz Antraknoz hastalığı gerekse Doğu Meyve Güvesi’nin mücadelesinde kültürel mücadelenin önemi ve nasıl yapılması gerektiği, kullanılması gereken ruhsatlı pestisitlerin neler olduğu, nasıl ve ne dozda kullanılmaları gerektiği konularında bilgiler aktarıldı. 

Çiftçi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin nihai hedefinin ilimiz çiftçileri ile el ele vererek şehrimizi tarım konusunda söz sahibi yapmak olduğu bildirildi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.