İŞGALCİ ÇİN, UYGUR ÇOCUKLARINI ÇİNLİYE DÖNÜŞTÜREREK ASİMİLASYONLA YOK EDİYOR

İŞGALCİ ÇİN, UYGUR ÇOCUKLARINI ÇİNLİYE DÖNÜŞTÜREREK ASİMİLASYONLA YOK EDİYOR

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar başta Kazak,Kırgiz ve diğer Türk halklarına karşı insanlığa karşı suçları ile etnik soykırım yapıyor

A+A-

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar başta Kazak,Kırgiz ve diğer Türk halklarına karşı   insanlığa karşı suçları ile etnik soykırım cinayetlerini   Türk-islam dünyası ile uluslararası  toplumun kayıtsızlığı ve göz yummasından cesaret ve güç alarak  şiddetini  daha da arttırarak sürdürmeye devam ediyor. 

ÇKP İşgal rejimi 2017’de uygulamaya koyduğu ÇKP  devlet terörü ile soykırım suçlarını yasal hale getiren Aşırılık ve Terörle savaş  yasası ile  acımasız vahşetini uygulamaya devam ediyor. ÇKP İşgal rejiminin bu insanlık suçlarının en can alıcı türü ise aileleri zorla dağıtılan ve ortada kalan Türk çocuklarını “Melekler Mektebi” adı verilen Çocuk Dönüştürme Kamplarında  Çinliye dönüştürme uygulamasıdır.  Çin işgal rejimi Doğu Türkistan’da ailelerini hapse attığı çocukları devlet kontrolündeki yatılı  “Melek Okulları” olarak adlandırılan bu kurumlarda ideolojik ve psikolojik baskılar uyguluyor.Onlara kendi ana dillerini unutmalarını ,Çince öğrenmelereni zorla dayatıyor.Çince yemeklerle besliyor Çince kıyafetler giydiriyor ve Çin örf ve adetleri öğretiliyor. Birer etnik Han Çinlisi olarak yetiştiriliyor.Karşı gelen veya uymayanlar ise an ağır şekilde cezalandırılıyor.

2017 yılında Doğu Türkistan’da başlayan kitlesel gözaltı ve tutuklamalar, binlerce ailenin hayatını alt üst etti. Çin hükûmeti, tutuklanan ebeveynlerin çocuklarını asimile etmek için yatılı okullar kurdu. Bu okullar, masum bir imaj yaratmak amacıyla “Melek Okulları” gibi isimlerle anılıyor. Ancak, bu yatılı okulların perde arkasında soykırım gayesi taşıması, bölgede yaşanan gerçeği gözler önüne seriyor.

 İşgalci Çin’in İnsanlık Utancı Sözde “Melekler Mektebi 

Doğu Türkistan’dan ulaşılan  bilgilere göre,  ÇKP İşgal rejimi ebeveynleri toplama kamplarına gönderilen Uygur Türkü çocukları açtıkları Sözde “Melekler Mektebi” adı verilen  görünüşte yetimhane ve eğitim kurumu işlevi gören dönüştürme kamplarına hapsediyor. Ancak okullarda sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Okul girişlerinde polis kontrol noktaları bulunurken; yüksek duvarların üzerinde dikenli teller yer alıyor.

Bu İnsanlık Utancı Çocuk Kamplarından  Sadece Yarkent Kentinde  6 Adet Bulunuyor  

Uydu  görüntüleri başta çok az da olsa Doğu Türkistan’ı bir şekilde ziyaret edebilenlerin verdiği bilgiler  bu ididiaları doğruluyor. Ayrıca, uydu telefonları ile iletişime geçilen  Yarkent’te görevli Çinli bir güvenlik görevlisi  : ”  Doğu Türkistan’ın yalnızca Yarkent ilçesinde en az 6 farklı çocuk kampı faaliyet gösterdiğini ,  Örneğin  Yarkent’in Lenger, Arslanbağ ve Çaharbağ  gibi yerleşimlerinde bu dönüştürme Okullarında  tutulan çocukların günlük yaşamlarına sürekli Çince konuşma ve Çince  ideolojik  baskılama ve dayatmaların yapıldığını”bildiriyor

Çin, Doğu Türkistan'da bir nesli nasıl yok ediyor?

İşgalci Çin Doğu Türkistan  Türklerini Toptan Asimilasyon ve Soykırımla Yok Etmek İstiyor 

Bu yatılı okullarda kalan çocuklar, psikolojik ve ideolojik olarak sürekli kontrol ediliyor. Çinli polisler ve öğretmenler, çocukların “düşünce dünyasını” izlemekle görevlendiriliyor. RFA’nın iletişime geçtiği diğer bir Çinli güvenlik görevlisi, halen ebeveynleri sözde “yeniden eğitim” kamplarında olan çocukların ne zaman ailelerine kavuşacağının belirsiz olduğunu belirtiyor.

Çinli güvenlik görevlisi, bu tür kampların azalmadığını aksine arttığını ifade ediyor. Geçen hafta Lenger kasabasında yeni bir yetimhane daha açıldığı ve burada 30 çocuğun eğitim aldığı aktarılıyor. Bu durum, aynı zamanda ailelerin eş zamanlı olarak tutuklanmaya devam ettiğini gözler önüne seriyor.

Kaynak : Qırım Haber Ajansı(QHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.