İşitme Engelliler Kur'an Öğrendi

İşitme Engelliler Kur'an Öğrendi

Denizli İşitme Engelliler ve Pamukkale İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği Denizli İl Müftülüğü ile İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin destek verdiği programda, işitme engelliler dinin gereklerini ve kuran okumayı öğrendi.

A+A-

İşitme Engelliler, söz konusu işbirliği sayesinde 6 hafta süren kurs sonucunda öğrendiklerini düzenlenen ‘Sessizliğin Rahman'a Açılan Kapısı’ programı kapsamında izleyicilere aktardı.

Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ndeki programa Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Fahrettin Göksu, Denizli İl Müftüsü Veysel Çakır, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu ile çok sayıda protokol üyesi ve birçok vatandaş katıldı.

İşitme engelliler, program başlangıcında İstiklal Marşı’nı okuyarak herkesi büyüledi. Ardından İşitme Engelliler Öğretmeni Ümmü Çelik, kurs hakkında bilgi verdi. Açılışta Bir konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engelin sadece beyinlerde olduğuna dikkat çekerek, ‘Her ortamda engelin beyinlerde olduğunu söylüyorum. Bana göre sadece bir engel var oda beyinlerdeki engeldir. Normalde engelin hiçbir şeye engel olmadığını işitme engelli kardeşlerimiz en güzel şekliyle bize gösterdi. İşitme engellilerin istendikten sonra neleri başarabileceklerini ortaya koydular. Engelli kardeşlerimiz bile bu zor şartlarda Kur’an-ı Kerim okumayı ve dinimizi öğreniyorsa sağlam olanların ve sağlıklı olanların bundan çok hisse çıkarması gerekir’ dedi.

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da,  işitme engellileri deryadaki inciler olarak değerlendirerek, ‘İşitme engellilerin yeteneklerinin nasıl bir fedakarlıkla bizlere gösterildiğini ve her bir incinin neleri başardığını birlikte gördük. Gözü olup görenlere, kulağı olup işitenlere, dili olup konuşanlara da buradan bu inciler selam gönderiyor’ dedi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu da işitme engeli hareketleriyle memnuniyetini dile getirerek artık işitme engellilerin de Kur’an- Kerim öğrenebildiğini söyledi. Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil ise Kur’an-ı Kerim öğrenmenin önünde hiçbir engel olmadığını işitme engellilerin gösterdiğini kaydetti. İl Müftüsü Çakır da emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından programa geçildi. Öğretmen Ümmü Çelik yönetiminde işitme engelli kursiyerler, kursta öğrendiklerini uygulamada gösterdi. Engelliler işitme engeli diliyle Kur’an-ı Kerim okuyarak, engelin işitmede olmadığını gösterdi. Ardından İslam’ın ve İman’ın şartını anlatan engelliler yeteneklerini sergiledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.