İstanbul’daki Buldanlıların yeni başkanı Kızılöz

İstanbul’daki Buldanlıların yeni başkanı Kızılöz

İstanbul Buldan Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin başkanlığına Habip Sadık Kızılöz seçildi.

A+A-

İstanbul’daki Buldanlıları bir çatı altında toplama amacı ile kurulan ve 22 yıldır başkanlığını Rahmi Terzioğlu’nun yaptığı İstanbul Buldan Kültür ve Yardımlaşma Derneği olağan genel kurulu yapıldı. Yeşilyurt Spor Kulübü tesislerinde gerçekleşen kongreye çok sayıda Buldanlı katıldı. Katılanlara otlu ve tahinli pide ikramının yapıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Rahmi Terzioğlu’nun konuşması aynı zamanda veda konuşması oldu.

 

Rahmi Terzioğlu konuşmasında şunları söyledi:

Ben bugün sevinç ve hüznü birlikte yaşıyorum. 22 Yıldır bu derneğin başkanlığını yapıyorum. Bugün dernekçilik uğraşımı noktalıyorum, üzgünüm. Ben Buldan ortaokulunun ilk mezunlarındanım. O günkü değerli büyüklerim bu okulu Buldan’a kazandırarak bizim okumamızı ve bugünlere gelmemizi sağladılar. Ben de hem bu değerli büyüklerime, hem de güzel Buldan’ıma vefa borcumu ödeme adına, ilçemde üniversite yaptırarak ve önümüzü, ufkumuzu açan güzel insanlara ve de ilçeme hizmet ettiğim için de çok mutluyum.

 

Yeni dönemde görev talebim olmayacaktır. Bu güne kadar çalışmalarımızda akıl, vicdan, dürüstlük ve adalet rehberimiz olmuştur.

 

Sizlerin oyları ile görev aldığımız geçen kongreden beri 2012-2013 yılında 128 öğrenciye 102.400 TL, 2013-2014 yılında 103 öğrenciye 83.000 TL, 2014-2015 yılında 63 öğrenciye 40.400 TL, 2015-2016 yılı için 36 öğrenciye 28.800 TL eğitim bursu verdik. Buldan Meslek Yüksekokulu’na konfeksiyon bölümünün açılması için 30.000 TL, seramik bölümünün açılması için 30.000 TL, bakım ve onarım bölümünün açılması için de 30.000 TL yardım yapılmıştır. Gene Buldan Meslek Yüksekokuluna 10 ton kömür yardımı yaptık. Ayrıca fakir ailelere 5.000 TL erzak yardımı, Buldan Devlet Hastanesi’ne 5.000 TL araç gereç yardımı gerçekleştirildi. İki adet engelli hemşehrimize 6.000 TL değerinde engelli arabası alındı. Bugün Buldan Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci sayısı 2160’a ulaşmıştır. Bunun Buldan ekonomisine katkısı tahmini 30-40 Milyon TL’dir. Buldan için güzel ve istikrarlı bir gelir kaynağıdır.

 

Değerli üyeler, bugün derneğimizde yönetim değişikliği yapılacaktır. Derneğimizin geleceği için önemlidir. Gün cepheleşme, kutuplaşma günü değildir. Gün, birlik, beraberlik ve barış günüdür. Sözlerime son verirken, sizleri bir kez daha sevgi ve saygı ile selamlıyor, yeni yılınızı içtenlikle kutluyorum. Allahaısmarladık diyorum. Hoşçakalın, saygılarımla..”

 

Rahmi Terzioğlu’nun konuşmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetleme kurulu faaliyet raporu okundu. Bu raporlar üzerinde yapılan konuşmaların ardından her iki rapor da oylanarak kabul edildi.

 

Yeni yönetim kurulu ile denetleme kurulu seçimlerinde divana tek liste sunuldu. Habip Sadık Kızılöz’ün başkanlığındaki yönetim kurulu ile denetleme kurulu iki ret oyuna karşılık çoğunluğun oyu ile seçildi.

 

Yeni yönetimin belirlenmesinden sonra dernek başkanlığına seçilen Habip Sadık Kızılöz bir teşekkür konuşması yaptı. Kızılöz şunları söyledi:

 

“Değerli hemşehrilerim, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Öncelikle ebediyete intikal etmiş dernek üyelerimize ve hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun diyorum.

 

Hepinizce malumdur ki ülkemiz zor bir dönemden geçmekte, birlik, beraberlik ve dayanışmaya çok ihtiyacımız olan bir süreçte bulunuyoruz. İşte böyle bir ortamda Buldanlılar olarak genel kurulumuzu yapmak için burada toplanmış bulunmaktayız.

 

Gönül isterdi ki bu toplantıyı 300-500 kişiyle yapalım. Bizde bu potansiyel var. İnşallah yapacağımız çalışmalarla bu söylediğim katılımlarla bir daha ki kongreyi yapacağız ve bu işin daha iyi bir şekilde yürümesi için gayret sarf edeceğiz.

 

Derneklerde, küçük olsun benim olsun zihniyeti ile bir yerlere varmak mümkün değildir. Bu duygularla hareket ettiğinizde arzulanan, istenilen yere varmak mümkün değildir. Her hemşehrimiz bizim için bir değerdir. Ötekileştirmeden, sevinç ve tasada beraber olarak ortak değerlerimizin yaşatıldığı Buldan paydasında buluşmak hedefimiz olacaktır.

 

Farklılıklarımız olabilir, ayni düşüncede olmayabiliriz ama derneklerde bütün siyasi fikirler temsil edilir. Böyle bir ayrımcılık yapılmaz.

 

Eleştiri ve tenkit olabilir, ancak eleştir ve tenkit yaparken o ufak, ince çizgiyi aşmamak lazım. Biz her türlü eleştiriye açık olacağız. Birbirimize karşı saygılı olacağız. Sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet olmalı. Bu disiplini sağlayamazsak bu işten bir hayır gelmez.

 

Eski yönetim ile ilgili olarak burada çok şey söylendi. Mevlana’nın bir sözü var, diyor ki “Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait; şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” Dernek üyesi olalım veya olmayalım, kendini Buldanlı hisseden, ben Buldanlıyım diyen, bu davaya gönül veren herkes artık elini taşın altına sokmak mecburiyetinde olmalıdır.

 

İstanbul’da bütün yöresel derneklerin birer yerleri var. Bizim de toplantımızı kendi yerimizde yapmak en büyük dileğimiz olmalı. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyor, Allah’a emanet olun diyorum.”

 

22 yıldır yaptığı dernek başkanlığını Kızılöz’e devreden Rahmi Terzioğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı, Hasip Süren’e de derneğe yaptığı katkılardan dolayı verilen plaket töreni ardından dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalarla kongre sona erdi.

 

İstanbul Buldan Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni yöneticileri:

 

Başkan: Habip Sadık Kızılöz

 

Yönetim Kurulu (Asil):

 

Hasip Süren

 

Ali Damgacı

 

Alp Özbal

 

Hacip Uğur

 

Sadettin Ünsal

 

Eyüp Keyik

 

İbrahim Yolcu

 

Ali Recep İnan

 

Ömer Damgacı

 

Serhan Dönmez

 

Yönetim Kurulu (Yedek)

 

Hasan Gökçe

 

Mehmet Arıkan

 

Ahmet Ülkü

 

Vedat Menemen

 

Mennan Algan

 

Hüsamettin Başocakçı

 

Süleyman Balsarı

 

Basri Cabar

 

Mehmet Maçkan

 

İlhan Süren

 

Yusuf Erdebil

 

 

 

Denetleme Kurulu:

 

Ethem Baysal

 

Argun Özverir

 

Etem Yarangümeli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.