Karantinadan Sonraki İlk Açıklama

Karantinadan Sonraki İlk Açıklama

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Denizler Mahallesi’nin karantina alınmasının ardından tüm mahalle kontrolden geçmeye başladı.

A+A-

Karantinadaki mahalleye girişler ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılırken, Çal Belediyesi ekipleri mahallenin her tarafını dezenfekte ediyorlar.

Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Zorunlu olmadıkça lütfen kimse Çal’a gelmesin, kimse de Çal dışına çıkmasın. Zorlu süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.

Denizler mahallesinde 68 yaşındaki bir kadında korona virüsünün çıkmasının ardından tüm dikkatler bu ilçeye çevrildi. Mahallenin giriş ve çıkışları jandarma tarafından kapatıldı. 15 kişi karantina altına alındı. Çal Belediyesi ekipleri mahalledeki tüm sokaklara ve evlerin avlu ve bahçelerini dezenfekte ediyor.

Dışarı Çıkmayın

Denizler’de devlet kurumlarının tüm önlemlerini aldığını dile getiren Çal Başkanı Fethi Akcan, “Şu ana kadar Denizler dışında Çal’da korona vakası görülmedi. Bu olmadığı anlamına gelmiyor. Benim ricam kimse zorunlu olmadıktan sonra dışardan Çal’a gelmesin. Çal’dan da kimse dışarı çıkmasın. Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Gürlek köyünde bir kişi virüsü İzmir’de kapmış. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasına gerek yok. Herkes evinde kalsın, önlemini alsın. Hep birlikte virüs ile mücadelemizi sürdürelim” dedi.

Bu arada, Çal Belediyesi, ilçenin 12 noktasına el  dezenfekte üniteleri yerleştirecek. Ünitelerden ikisi seyyar olacak ve tüm semt pazarlarının girişinde vatandaşlar dezenfekte edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.