Kasım Ayı İhracatçıyı Üzdü!

Kasım Ayı İhracatçıyı Üzdü!

DENİZLİ İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) kayıtlarına kentin Kasım ayı ihracatı yüzde 14, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) kayıtlarına göre ise yüzde 20 azaldığı açıklandı.

A+A-

DENİB Başkanı ve TİM Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, kentin ihracat rakamlarını açıkladı. Kocasert, DENİB tarafından kayda alınan ihracat rakamlarına göre; kentin Kasım ayı ihracatının yüzde 14 azalarak 193 milyon lira olduğunu 11 aylık ihracatın ise yüzde dokuz artarak 2 milyar 132 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Açıklamalarını sürdüren Kocasert, TİM'e göre ise kent merkezli firmaların ihracatının Kasım ayında yüzde 20 azalarak 257 milyon dolar gerçekleştiğini belirtti. 

11 AYDA ARTIŞ VAR

Geçen 11 aylık dönem verilerini de açıklayan Kocasert; TİM'e göre, kentin ihracatının 11 aylık dönemde yüzde 6 artarak 2 milyar 969 milyon dolara ulaştığı ifade etti. Kentin bu performansıyla en fazla ihracat gerçekleştiren iller arasında sekizinci sıradaki yerini koruduğunu vurguladı. Avrupa Birliği'ndeki durağanlığın kendini hissettirmeye devam ettiğini; ABD, İngiltere, Kanada ve Güney Kore'nin performansının iyi olduğunu belirten Kocasert, "Enerji ithalatının oldukça üst düzeylerde olduğu ülkemizde, petrol fiyatlarında yaşanmakta olan gerilemenin Türkiye'nin cari dengesine olumlu yansıyacağını söylemek yanlış olmaz. Bunun somut etkilerini ocak ayından itibaren açıklanacak istatistiklerde daha net görebileceğiz. Petrol fiyatlarında yüzde 30'lara varan gerileme 2015 yılında enflasyon ve cari açıkta gözle görülür iyileşmeleri beraberinde getirecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.