Kayıtsız Şartsız Demokrasinin Yanındayız

Kayıtsız Şartsız Demokrasinin Yanındayız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınadı.

A+A-

MHP’nin kayıtsız şartsız demokrasinin yanında olduğunu belirten Garip, “Neticesi ne olursa olsun MHP kayıtsız şartsız demokrasinin yanındadır. Öncelikle, 15 Temmuz’da yaşanan karanlık gecede hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaşanan olaylar darbe görünümlü büyük bir terör olayıdır. Sebep her ne olursa olsun şerefli Mehmetçik üniformalarını giyenlerin sivil halka, güvenlik güçlerine ve gazi meclise bomba ve mermi yağdırmalarının kabul edilir hiçbir tarafı yoktur. Milliyetçi ülkücü hareketin mensupları olarak Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in bize vasiyet ettiği gibi en kötü demokrasinin bile en iyi darbeden daha iyi olduğunu en iyi bilenlerdeniz” dedi.

 

Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Garip, “Milletimize bu acıları yaşatan, devleti ve milleti hedef alan bu ihanet şebekesini bir an önce gün yüzüne çıkarıp en ağır şekilde cezalandırmak, hükümetin en asli görevlerinden biridir. İktidarı eleştirmenin ve politikalarını beğenmeme ile demokrasiye sahip çıkmak, terör ve darbe girişimlerine, neticesi ne olursa olsun karşı durmayı bir birine karıştırmamak gerekir. Herkes tarafından iyi bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti anayasal, demokratik bir hukuk devletidir ve sonsuza kadarda böyle kalacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi de bu uğurda üzerine düşen bütün sorumlulukları tavizsiz yerine getirecektir” ifadelerini kullandı. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.