Kaymakama tam destek

Kaymakama tam destek

Diyanet'in gönderdiği hutbede şehitlere rahmet dilenen bölümü okumayan imamı uyaran Kulp Kaymakamı Burak Akeller'e valilerden destek geldi

A+A-

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Cuma namazı için Kuba Camii'ne giden Kaymakam Burak Akeller'in hutbede şehitlerle ilgili kısmı okumayan imama gösterdiği tepki gündem oldu.

MÜLKİ İDARE CAMİASI SAHİP ÇIKTI

Darp raporu alan imama fiziki müdahalede bulunmadığını söyleyen Akeller'e mülki idare camiası sahip çıktı. Bugün de 8 ilin valisi sosyal medya hesaplarından Kulp Kaymakamı'na destek mesajları paylaştı.

"ŞEHİTLERİMİZ BU VATANIN..."

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu paylaşımında, "Kaymakamımızın bu hassas ve önemli konuda gösterdiği duyarlılık, toplumumuzun her kesiminde saygı ve şükranla karşılanmalıdır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, şehitlerimizin aziz hatırası ve onların bıraktığı miras, bizlere büyük bir emanettir" dedi.

Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in, hutbede şehitlerimize hak ettikleri saygının gösterilmediği bir duruma karşı; kalbinden gelen duyarlılık ve samimi duruş bizlere bu toprakların kıymetini ve şehitlerimizin fedakârlıklarını bir kez daha hatırlatıyor. Şehitlerimiz, bu vatanın...

"MİLLİ DURUŞ SERGİLEYEN TÜM YİĞİTLERE BİN SELAM"

Merkez Valisi/Mülkiye Başmüfettişi Salih Ayhan: "Bu aziz vatan için şehadete yürüyen şehitlerimizin hakkını hukukunu korumak, şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak en büyük mesuliyetimizdir. Bu hassasiyette olan, milli duruş sergileyen tüm yiğitlere bin selam olsun."

"ŞEHİTLERİ ANMAMAK TARAFINI BELLİ ETMEKTİR"

Muğla Valisi İdris Akbıyık: "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir memuru ettiği yemine ve yediği ekmeğe sadık kalarak bu devletin tarafında olmalıdır. Bu bayrak bu vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak tarafını belli etmektir."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir memuru ettiği yemine ve yediği ekmeğe sadık kalarak bu devletin tarafında olmalıdır. Bu bayrak bu vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak tarafını belli etmektir.

"HER MEMUR EKMEĞİNİ YEDİĞİ DEVLETİNE SADIK OLMALI"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her memuru bağlılık yemini ettiği ve ekmeğini yediği devletine sadakatle bağlı olarak davranmalıdır. Bayrak ve vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak devletinin ve aziz milletimizin tarafında olmadığını göstermektir."

"ŞEHİTLERİ ANMAYANLAR DİN HİZMETİNDE BULUNAMAZ"

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu: "Şehitlerimizi anmayanların, terörü lanetlemeyenlerin devlet, millet ve hatta din hizmetinde bulunamayacaklarını değerlendiriyorum."

"ONURLU DURUŞ"

Ağrı Valisi Mustafa Koç: "Devlet yükü ağır, Vazifesi kutsaldır. Herkes kaldıramaz. Kaymakam Burak Akeller kardeşimizin Aziz Şehitlerimiz ile ilgili hassasiyeti ve onurlu duruşu herkes tarafından takdir edilmesi ve saygı duyulması gereken bir durumdur."

"ŞEHİTLERİ ANMAMAK KABUL EDİLEMEZ"

Şırnak Valisi Cevdet Atay: "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir memuru ettiği yemine ve yediği ekmeğe sadık kalarak elbette devletinin tarafında olmalıdır. Bayrak ve vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak kabul edilebilir bir davranış değildir."

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde 'şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan' cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır.

Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz."

İMAMIN HUTBEDE OKUMADIĞI BÖLÜM ŞÖYLE:

Geçen hafta hain bir terör saldırısı nedeniyle vatan evlatlarımız şehadet makamına ulaştı. İnanıyoruz ki, Rabbimizin rahmeti şehitlerimizin üzerinedir. Onlar, kendilerine müjdelenen cennet nimetleriyle sevinmektedirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi yetiştiren anne babalar başımızın tacıdır. Onların eş ve çocukları en değerli emanetimizdir.

Biliyoruz ki, Allah'ın yardımı müminlerle beraberdir ve zafer inananlarındır. Vatanımıza göz diken, milletimize ve ümmet-i Muhammed’e düşmanlık besleyen, Filistin’de bebek, kadın, yaşlı demeden masumları katleden işgalci zalimlere gelince, onlar, mutlaka kaybedeceklerdir. Rabbimizin vaadi gayet açıktır."

İŞTE O HUTBE

Kaymakam ile imam arasında gerginliğe neden olan Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 19 Ocak 2024 tarihli "Bizi Güçlü Kılan, Birlik ve Beraberliğimizdir" konulu cuma hutbesinin tamamı şöyle:

Muhterem Müslümanlar!

Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: "Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz de gücünüzü kaybedersiniz. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir."

Okuduğum hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: "Müminler, birbirini destekleyen bir binanın tuğlaları gibidir."

Aziz Müminler!

Coğrafyaları, renkleri ve dilleri farklı olsa da bütün Müslümanlar kardeştir. Müminlerin tamamı Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)'in ümmetidir. Allah Resûlü (s.a.s), bir hadislerinde ümmet ve kardeş olmanın gereklerini bizlere şöyle öğretmektedir: "Birbirinize kin beslemeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları! Kardeş olun!"

Kıymetli Müslümanlar!

Bizler, tarih boyunca Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)'in bu çağrısını dikkate aldık. Birlik ve beraberliğimize, huzur ve muhabbetimize her daim sahip çıktık. Bu bilinçle nice kardeşlik destanları yazdık. El ele, gönül gönüle vererek her türlü zorluğa ve sıkıntıya birlikte göğüs gerdik. Aynı topraklar üzerinde yaşadığımızı, aynı idealleri paylaştığımızı hiçbir zaman unutmadık. Gök kubbenin altında sevinçlerimiz de birdir, üzüntülerimiz de birdir. Dualarımız da birdir, âminlerimiz de birdir. Düşüncelerimiz, mezhep ve meşrebimiz farklı olsa da uğruna nice şehitler verdiğimiz vatanımız birdir.

Değerli Müminler!

Dün olduğu gibi bugün de cennet vatanımıza göz diken, hain emellerle kardeşliğimize kastedenler var. Bizi birbirimize düşürmek ve huzurumuzu bozmak için çalışanlar var. Aramıza fitne ve fesat tohumları ekerek bizi zayıflatmak isteyenler var. Bunlar karşısında hepimize düşen, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizden asla ödün vermemektir. Din, Kur'an, vatan ve ezan gibi mukaddesatımız etrafında birbirimize kenetlenmektir. Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri ulvî değerleri yaşamak ve yaşatmaktır. Göz aydınlığı yavrularımızı ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi, inancımıza, tarihimize ve medeniyetimize sahip çıkacak iyi bir insan olarak yetiştirmektir. Onları, güler yüz ve tatlı dille, camilerimizin huşû ve huzur veren manevi iklimiyle buluşturmaktır.

Aziz Müslümanlar!

Geçen hafta hain bir terör saldırısı nedeniyle vatan evlatlarımız şehadet makamına ulaştı. İnanıyoruz ki, Rabbimizin rahmeti şehitlerimizin üzerinedir. Onlar, kendilerine müjdelenen cennet nimetleriyle sevinmektedirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi yetiştiren anne babalar başımızın tacıdır. Onların eş ve çocukları en değerli emanetimizdir. Biliyoruz ki, Allah'ın yardımı müminlerle beraberdir ve zafer inananlarındır. Vatanımıza göz diken, milletimize ve ümmet-i Muhammed’e düşmanlık besleyen, Filistin’de bebek, kadın, yaşlı demeden masumları katleden işgalci zalimlere gelince, onlar, mutlaka kaybedeceklerdir. Rabbimizin vaadi gayet açıktır: "De ki: Hak geldi bâtıl yok oldu. Zira bâtıl yok olmaya mahkûmdur."

Bu vesileyle bütün şehitlerimize Yüce Rabbimden rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Cenâb-ı Hak, kahraman ordumuzu ve güvenlik güçlerimizi, huzur ve emniyetimizi sağlamak için verdikleri mücadelede muvaffak eylesin. Birliğimizi, kardeşliğimizi ve muhabbetimizi daim kılsın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.