Kilosunu 100 TL’den Yiyebileceksiniz

Kilosunu 100 TL’den Yiyebileceksiniz

İlk çağla bademi Muğla'nın Datça ilçesinde toplandı ve İstanbul, İzmir, Antalya, Denizli ve Bursa'daki toptancılara gönderilmeye başlandı.

A+A-

Datça’da toplanan ilk çağla bademi, kilosu 100 liradan satışa çıktı. Datça'da şubat ayında mevsimin ilk bademlerini toplayan üreticiler sevkiyata başladı.

Türkiye'nin birçok şehrinde kar yağışı ve soğuk hava etkili olurken, baharı karşılayan Muğla'nın Datça ilçesinde hasadı yapılan ilk çağla bademler üreticinin yüzünü güldürdü. Türkiye'nin farklı kentlerinden Datça'ya gelen ziyaretçiler, bademlerin çiçek açıp çağla da denilen meyve verdiği şubat ayında bölgeye gelerek ortaya çıkan doğal güzelliği izliyor. Datça'da şubat ayında mevsimin ilk bademlerini toplayan üreticiler, çağla bademi İstanbul, İzmir, Antalya, Denizli ve Bursa'daki toptancılara gönderiyor.

"Türkiye'de ilk hasat Datça'da yapılıyor"

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, iki hafta önce Badem Çiçeği Festivali yaptıklarını, bugün ise o çiçeklerin çağla olduğunu ve hasadının yapıldığını söyledi. Çoban, Datça'nın turizmin yanı sıra tarımda da ön planda olduğunu vurguladı. Türkiye'de ilk hasadın Datça'da yapılaması nedeniyle çağla bademin önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade eden Çoban, iri ve lezzetiyle yurt çapında aranan ve beklenen bir ürün olduğunun altını çizdi. Çoban, "Bahçelerin ıslahı ve üretimin artırılması için bakanlığımızın destekleriyle biz de çalışma yürütüyoruz. Vatandaşımız iyi tarım uygulamasıyla burada organik diyebileceğimiz çağla bademleri ülke geneline pazarlıyor." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.