KOAH hastası Salman Boynueğri, 63 yaşında yeni nefesine kavuştu

KOAH hastası Salman Boynueğri, 63 yaşında yeni nefesine kavuştu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan KOAH hastası 63 yaşındaki Salman Boynueğri, yeni nefesine İzmir Ekonomi Üniverstesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde...

A+A-

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan KOAH hastası 63 yaşındaki Salman Boynueğri, yeni nefesine İzmir Ekonomi Üniverstesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde kavuştu. Boynueğri, "Artık rahatça nefes alabiliyorum. Çok mutluyum" dedi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan ve yıllardır nefes darlığı yaşayan KOAH hastası 63 yaşındaki Salman Boynueğri, yeni nefesine İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde kavuştu. İEÜ Medical Point Hastanesi Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla artık rahat nefes alan Salman Boynueğri, "Nefes alıp veremiyordum, Bir arkadaşımızın vasıtasıyla, Hakkı Ulutaş ile tanıştım. Hakkı hocam, ameliyat olmamı söyledi. Ona ve ekibine güvenerek kabul ettim. Şimdi çok iyiyim. Nefes darlığım geçti, yeniden nefes almaya başladım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Sağlıklı akciğeri ortaya çıkarıyoruz"

İEÜ Medical Point Hastanesi Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Hakkı Ulutaş da, "KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı), şikayetiyle gelen hastamız Salman beyi "Bronkoskopi" yöntemi ile ameliyat yaptık. Bronkoskopi, burundan ya da ağızdan girilerek solunum yollarından görüntülenme işlemidir. Biz de, bunu genel aneztezi ile yapıyoruz. Esnek ışıklı kameralı yöntemlerle, "amfizemli" dediğimiz ölü olan akciğeri kısımlarına ters sarman yerleştirerek, akciğeri büzüyoruz ve sağlam akciğerin ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Böylece nefes darlığı şikayetinin azalmasını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

"İlerlemesini durdurmak"

Bu hastalığın iyileşebilmesi için sigara kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, "KOAH hastalığı, ilerleyen bir hastalıktır. İlerledikçe hastalara ilaçlar yetmeyecek ve oksijene bağımlı hale gelecekler. Bizim buradaki amacımız o aşamaya gelmeden önce hastalığın ilerleyişini durdurmak ve hastanın yaşam performansının artmasını sağlamak. Hasta sigara kullanıyorsa, mutlaka sigara kullanımını sonlandırması gerekir" diye konuştu.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.