Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

AKP - MHP Tabanları Farksız mı?

A+A-

Gazetelerin kıdemli köşe yazarlarına, televizyonların çok bilmiş yorumcularına göre AKP ve MHP tabanlarının birbirleriyle düşünce farkı yok denecek kadar azmış!
 
O halde, AKP - MHP koalisyonu kurulmalıymış!
 
Demek ki, onların oralardan bakılınca böyle utandırıcı bir durumda gözüküyoruz!
 
Hiç olur mu? MHP tabanının, AKP tabanıyla çok büyük farklılıkları var! Hatta o farklar, Erciyes, Ağrı Dağı, Uludağ, Demirkazık cesametindedirler...
 
Mesela, şu dört yolsuzluk ve rüşvet şaibelisi 4 bakan ve oğluna "sıfırladın mı?" sorusunu soran 'adam!' MHP'li olsaydı, olayın patladığı gün, tabanın baskısı korkusuyla kendileri istifa ederler Yüce Divan'ın yolunu tutarlardı! İstifa etmeye yanaşmazlarsa, tabandakiler onları 'ossaat!' istifa ettirirlerdi! O olayın akabinde, MHP'ye oy veren ve karısına oy verdiren MHP'lilere karıları yemek pişirmezlerdi, 'bana bunlara mı oy verdirdin be adam!' diyerek, 'senin hırsızların gelsin de sana yemek yapsın!' derlerdi!
 
Bütün MHP'liler, sokağa çıkmaya ar ederlerdi! Utançlarından yerin dibine girmeyi isterlerdi! Pişkin, pişkin "paralel darbeymiş!" yalanına sığınamazlardı!
 
Mesela, şu "açılım!" rezaletini MHP projelendirseydi, PKK, MHP zamanında alan hakimiyeti kursaydı; MHP tabanı hiçbir vekilini seçildiği il sınırları içine sokmazdı! MHP Tabanı kendi vekillerini analarından doğduğuna pişman ederdi... MHP lideri ve üstyönetimi meydanlara çıkamazdı! MHP tabanı, hiçbirşey olmamış gibi; "Türkiye seninle gurur duyuyor!", diye koro halinde bağırmaya 'ar!' ederdi!
 
Mesela, MHP tabanı, başkanının, ülkenin yarısı yoksulken, (eski parayla) katrilyonlar harcayarak kendisine bir saray yaptırmasına onay vermezdi. Yaptırmakta ısrar ederse o sarayı başkanının başına yıkardı! Saraya gidip o meşhur masada iftar açmazdı, sarayı meşrulaştırmazdı, o masadaki taamdan zıkkımlanmazdı...
 
Mesela, MHP tabanı, dış politikada Türkiye'nin itibarını yerlerde süründüren kadronun aklını başına getirir. Önceliklerini dış Türklere ve Türk Cumhuriyetleriyle ilişkileri güçlendirmek üzere düzenlenmesine önayak olurdu. Irak ve Suriye'de Türkmenleri yok sayıp, devlet imkânlarını Arap ve Kürtler için seferber edenlerin siyasi hayatlarını bitirirlerdi! Olayları tren izler gibi izlemezlerdi!
 
Mesela, MHP tabanı, kendi hükümetleri Kobani'ye yardım için Barzani güçlerine yolverirken, Doğu Türkistan'da Çin'in mezalimini görmezden gelseydi, o hükümeti kendileri telin eder, hükümetin istifasını sağlarlardı! Biat kültürüyle, zalimin yanında yer almak sayılacak suskunluğa gömülmezlerdi! İsyan Ederlerdi...
 
MHP tabanı, bunca rezaleti ülkesine ve milletine yaşatan partisini seçimlerde kendisi sandığa gömer, baraj altında bırakırdı! %40 oy vererek tekraren 1. parti yapmazdı!
 
AKP ve MHP tabanı arasında çok fark var, çok hatta Everest kadar!
 
Dursun Berkok

Bu yazı toplam 3693 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.