Mehmet KARATAŞ

Mehmet KARATAŞ

Emekli Öğretmen
Yazarın Tüm Yazıları >

Başbuğ ve Ülkücüler

A+A-

4 Nisan 1997, büyük gün, Alparslan  Türkeş’in vefat yıldönümü, 25 yıl olmuş, onun sağlığında yaşayan bizler için büyük bir kayıp, aklımızın erdiği bütün dönemi kapsayan bir zaman dilimi. 

O bir Başbuğ, büyük Türk milletinin yegane lideri idi bize göre. Ama sağlığında bile en yüksek %3,5 oy almıştı. Türkiye Türklerinden. Ancak vefatından sonra bu gün bakıyorum da bütün dünya Türklüğü Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’i daha iyi anlıyor. 

Biz çocukluğumuzdan gençlik yıllarımıza geçerken tanıdığımız ve gençlik yıllarımızın bitimine kadarda beraber olduğumuz, fikri açlığımızın doyurulmasında önder oldu. 

Bizim kuşak teşkilat, teşkilatçılık gibi kavramları ondan öğrendi. Fikir gıdamızın verdiği enerjiyi fiiliyata geçirmenin metodlarını da. 

Velhasılı o bizim, yani 68 kuşağının unutmasının mümkün olmadığı bir dönemin güçlü lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’ti. 

Dostları da, düşmanlarıda asla unutmayacak. 

90’lı yıllardan sonra doğanlar için Başbuğ merak uyandıracak bir dönemin lideri olarak anılacak. Anlatanların anlattıkları, kendilerinin de anladıkları kadar, kimisi ırkçı diyecek Türk olamayanların anlatımına göre, kimisi de Türk dünyasının Başbuğu olarak anlatacak, kimi o dönemi anlatırken başkalarının kahramanlıklarını anlatacak kendi yapmış gibi, kimi de, destek olmasa da gıpta ile anlatacak onlar Türkeş’çiydi diyecek, bizim kuşak için ölümlerle eğlenen gençlerdi diyecekler. Kimisi komünizme geçit vermedi diyecek, kimi de sermayenin bekçisi. 

Ama hiç kimse demeyecek bizim kuşağa, hırsızdı, soysuzdu, soyguncuydu, kul hakkı yerlerdi demeyecek, diyemeyecek. 

Bilelim ki; dostlarımız da düşmanlarımızda, bizim kuşak için merttiler, yiğittiler, korkusuzdular, haktan, adaletten yanaydılar. Namusluydular ve düşmanlarının bile namusuna sahip çıkacak kadar Muhammedün Emindiler diyecekler. 

Tek kelimeyle onlar BOZKURT’tular. Ve BOZKURT olarak göçtüler. Onlardan bizim gibi çok az kaldı. Mutlaka gidin ve konuşun onlarla. Hayallerini dinleyin. Çilelerini dinleyin. Hala bu yaşa rağmen dimdik durduklarını görün. 

Bu vesileyle rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’e Allah gani, gani (bol, bol) rahmet eylesin. Ruhu şad olsun. 

Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin.
 

Bu yazı toplam 573 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.